Головна Новини Суспільство медицина Кузін розповів, коли українцям готуватися до нової хвилі COVID-19 тривалістю у кілька місяців
commentss НОВИНИ Всі новини

Кузін розповів, коли українцям готуватися до нової хвилі COVID-19 тривалістю у кілька місяців

Нова хвиля коронавірусу очікується в Україні наприкінці поточного місяця

11 січня 2022, 11:06
Поділіться публікацією:

За словами заступника міністра охорони здоров'я Ігоря Кузіна, нова коронавірусна хвиля може накрити Україну наприкінці січня. За прогнозами МОЗ, у цей період очікується більше інфікованих штамом "Омікрон". Про це головний санлікар країни розповів в інтерв'ю ВВС.

Кузін розповів, коли українцям готуватися до нової хвилі COVID-19 тривалістю у кілька місяців

Ігор Кузін - фото: moz.gov.ua

Кузін зазначив, що зараз у деяких регіонах України зростає кількість нових випадків COVID-19, зокрема у Сумській області. У Херсонській області збільшується кількість госпіталізованих із коронавірусом. Проте говорити про початок нового сплеску захворюваності ще зарано. У МОЗ, за словами Кузіна, не бачать погіршення епідемічної ситуації.

Збільшення кількості хворих заступника міністра пояснює постсвятковим періодом, коли українці відклали походи до лікарів.

Втім, нова хвиля COVID-19 очікується в Україні наприкінці поточного місяця, а її пік – у лютому із поступовим спадом до квітня.

"Тривалість та розмах нової хвилі залежатиме від ефективності протиепідеміологічних заходів та кількості людей, які отримають повний курс щеплення або бустерну дозу", — додав Кузін.

Головний санітарний лікар зазначив, що одна з дослідницьких груп стверджує, що нова коронавірусна хвиля не перевищить минулорічної. Інші експерти в галузі медицини стверджують, що можливе зростання кількості пацієнтів на 20-30%. Проте досвід інших країн демонструє, що інфіковані штамом "Омікрон" переносять хворобу легше, ніж, наприклад, під час Дельта-мутації вірусу.

Раніше портал "Коментарі" писав, що Україна має намір скоротити термін дії COVID-сертифікатів . Експерти назвали реальні причини такого рішення та можливі наслідки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Віктор Віктор

12 січня 2022, 13:40

Маразм крепчал.


Новини