Головна Новини Суспільство медицина Коронавірус став протікати важче: лікар назвав симптоми
commentss НОВИНИ Всі новини

Коронавірус став протікати важче: лікар назвав симптоми

Медик закликав при перших симптомах коронавірусу звертатися до сімейного лікаря

3 березня 2021, 19:18
Поділіться публікацією:

Рівно рік тому, 3 березня 2020 року, в Україні офіційно з'явився перший хворий на коронавірус. За цей час перебіг хвороби змінився, медики фіксують нові ускладнення у пацієнтів з COVID-19. Про це розповів головний лікар Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Сергій Федоренко ТСН.

Коронавірус став протікати важче: лікар назвав симптоми

Фото з відкритих джерел

За словами лікаря, перебіг хвороби став проходити набагато важче, ніж це було минулого року. Медик каже про переважне ураження легенів у формі двосторонньої бронхопневмонії.

"Є люди, які потрапляють до лікарні зі змінами центральної нервової системи: у хворих виникає заплутаність свідомості, дезорієнтація в просторі і часі", — розповів Сергій Федоренко.

Медик вкотре закликав українців не робити експериментів над своїм здоров'ям і не займатися самолікуванням. Якщо ви помітите у себе будь-які симптоми коронавірусної хвороби, то негайно звертайтеся до сімейного лікаря.

"А якщо хворий бачить, що призначене лікування не зовсім ефективно, тобто температура підвищується до високих показників, ускладнюється дихання, виникає задишка, то потрібно звернутися в швидку допомогу, щоб його негайно госпіталізували", — додав лікар.

Нагадаємо, через рік вірус COVID-19 в Україні істотно "помолодшав" — хворіють переважно люди молодого віку. Лікар розповів, що в світі та в нашій країні є ймовірність початку нової хвилі коронавірусу. На його думку, число нових випадків в Україні зростає, бо незважаючи на введені владою обмеження на початку року, багато громадян порушували карантинні правила і продовжують ними нехтувати.

Раніше стало відомо, у скількох українців і які побічні ефекти зафіксовані після вакцинації проти коронавірусу. Експерт назвав три найчастіших побічних прояви після щеплення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини