Головна Новини Суспільство медицина Коронавірус наступає: лікар-інфекціоніст розповіла про те, що хвороба стала протікати складніше
commentss НОВИНИ Всі новини

Коронавірус наступає: лікар-інфекціоніст розповіла про те, що хвороба стала протікати складніше

На думку медика, коронавірусна хвороба стала агресивнішою

11 листопада 2020, 16:55
Поділіться публікацією:

Лікар-інфекціоніст Ольга Голубовська поділилася спостереженнями щодо змін в протіканні коронавірусної хвороби. За її словами, клінічна картина у пацієнтів з COVID-19 різко змінилася за останній місяць.

Коронавірус наступає: лікар-інфекціоніст розповіла про те, що хвороба стала протікати складніше

Фото: РБК

Голубовська розповіла, що хвороба з кожним місяцем все складніше протікає у пацієнтів похилого віку. Хвороба придбала тривалий характер з псевдополіпшенням, а потім різким погіршенням стану здоров'я і лихоманкою. За словами медика, бувають випадки, що пацієнта виписують зі стаціонару в задовільному стані, а вже через кілька днів він повертається з високою температурою.

Але найнебезпечніше при інфікуванні коронавірусом — це є двофазне протікання хвороби. Як правило, перші кілька днів захворювання може проходити безсимптомно, потім настає різке погіршення через так званого посткоронавірусного запального синдрому — через потрапляння вірусу в організм відбувається збій в роботі імунної системи, та він може атакувати самого себе.

Крім того, погіршився вплив вірусу на нервову систему пацієнта. Через вплив коронавірусу на клітини головного мозку, а також через дію деяких препаратів у пацієнта настає стан, що нагадує психоз. З'являються суїцидальні думки, люди відмовляються від кисню, щоб померти.

Також Ольга Голубовська пояснила причини такої агресивної поведінки вірусу. На її думку, це пов'язано з тим, що осінь і зима — це сезон коронавірусів, які прокидаються через похолодання та інші несприятливі умови. Другу роль в протіканні хвороби відіграє кількість вірусних частинок, що потрапили організм. Тобто, чим більше вірусу в організмі людини, тим агресивніше на нього реагує імунна система. Крім того, велику роль відіграє реакція імунітету конкретної людини на конкретний збудник.

Раніше "Коментарі" писали про те, що недорогий і всім відомий препарат може допомогти в лікуванні коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини