Коронавірус на спаді. Степанов пояснив, чому січневий локдаун не скасують

За словами очільника МОЗ, після Нового року прогнозується не тільки збільшення кількості хворих на коронавірус

Згідно зі статистикою, сьогодні в Україні зафіксували 4 385 нових випадків коронавірусного захворювання COVID-19. Попри те, що коронавірус йде на спад, в Міністерстві охорони здоров'я не планують скасовувати або переносити посилений січневий карантин. Про це заявив міністр Максим Степанов.

"Те, що стосується проведення жорсткого карантину з 8 по 24 січня, Міністерство охорони здоров'я не збирається вносити зміни", - сказав очільник МОЗ.

Міністр вважає, що важливо максимально знизити навантаження на медичну систему країни, адже після новорічних святкувань очікується підвищення кількості інфікованих коронавірусом, і плюс до всього сезонний спалах грипу.

Максим Степанов також повідомив, що за минулий тиждень було зафіксовано 59 381 випадок зараження COVID-19 на противагу 70 327 від попереднього тижня. Міністр вважає, що такому результату сприяли карантинні заходи, затверджені Кабінетом Міністрів України.

Міністр охорони здоров'я також розповів, чому зменшується кількість ПЛР-тестів. Чиновник пов'язує це зі збільшенням експрес-тестів на антигени.

Нагадаємо, що уряд України визначилося з датами посилення карантинних обмежень в Україні. Посилений карантин буде діяти з 8 по 24 січня. Глава Кабінету міністрів Денис Шмигаль назвав його "зимовими канікулами заради безпеки".

Раніше "Коментарі" повідомляли, що Національна академія наук України назвала можливі причини спаду коронавірусної хвороби в країні. За словами експертів, люди почали розуміти, що треба берегтися від коронавірусу. Також громадяни почали виконувати рекомендації лікарів і Міністерства охорони здоров'я.