Головна Новини Суспільство медицина Коронавірус легко сплутати з туберкульозом - у МОЗ вказали, як розрізнити симптоми хвороб
commentss НОВИНИ Всі новини

Коронавірус легко сплутати з туберкульозом - у МОЗ вказали, як розрізнити симптоми хвороб

Спільний симптом обох захворювань - задишка, яка має різні особливості

12 січня 2022, 13:25
Поділіться публікацією:

Експерти міністерства охорони здоров’я роз’яснили, як відрізнити коронавірусну інфекцію від туберкульозу, оскільки обидва захворювання можуть мати однакові симптоми. Про це повідомляє пресслужба МОЗ, передає портал "Коментарі".

Коронавірус легко сплутати з туберкульозом - у МОЗ вказали, як розрізнити симптоми хвороб

Коронавірус та туберкульоз - схожі симптоми. Фото з відкритих джерел

"Обидва захворювання можуть мати тяжкі наслідки для життя та здоров’я людини, тому варто знати, як їх відрізнити та коли звертатись за медичною допомогою" — наголошують у МОЗ.

Головна особливість туберкульозу у тому, що він проявляється повільно, не маючи такої гострої форми, як Covid-19. Симптоми туберкульозу можуть проявлятись впродовж тижнів і навіть місяців. А от коронавірус проявляє себе уже за один тиждень.
Хворий  на туберкульоз швидко втомлюється, йому важко працювати. При коронавірусі такі симптоми проявляються по-різному, все залежить від тяжкості захворювання. Що стосується лихоманки, то при туберкульозі температура тримається на позначці 37-37,2°С, тоді як при коронавірусі  вона піднімається  до 38 °С і більше.

Не характерний для Covid-19 симптом — втрата ваги та підвищена пітливість у нічний час. Такі симптоми можуть свідчити, на інфікування паличкою Коха.

Задишка може спостерігатись при обох недугах. При туберкульозі вона з’являється частіше при фізичних навантаженнях. При важкій формі коронавірусу може додатись кровохаркання. У випадку туберкульозу такий симптом спостерігається вже при важкій формі.
А от головний біль, нежить, закладеність носа, біль у горлі та м’язах –  симптоми коронавірусної хвороби. Сюди часто додається сухий кашель. У хворого на туберкульоз кашель зазвичай з виділеннями.

Нагадаємо, ще один особливий симптом Covid-19 — втрата смаку/нюху та зміна психічного стану.

Читайте також: На Україну чекає до 40 тисяч випадків коронавірусу на добу: лікар озвучив невтішний прогноз



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини