Головна Новини Суспільство медицина Кому не потрібна буде вакцинація від COVID-19 - доктор Дубровський
commentss НОВИНИ Всі новини

Кому не потрібна буде вакцинація від COVID-19 - доктор Дубровський

Медик заявив, що 30% населення зовсім не захворіє COVID-19

5 лютого 2021, 09:45
Поділіться публікацією:

Зовсім скоро в Україні стартує вакцинація від коронавірусу. Багато людей на сьогодні ще не готові робити щеплення через своїх сумнівів в ефективності вакцини. Доктор Євген Дубровський розповів, кому взагалі не потрібна буде вакцинація.

Кому не потрібна буде вакцинація від COVID-19 - доктор Дубровський

Стало відомо, кому не потрібна вакцинація від COVID-19 - фото: з відкритих джерел

Так, за словами лікаря-інфекціоніста, існує думка, що щеплення від COVID-19 потрібно буде зробити абсолютно кожній людині. Однак це зовсім не так. Деяким людям її дійсно зробити буде просто необхідно, але для когось вона просто буде зайвою. Щоб зрозуміти, хто все ж не потребує вакцинації, потрібно чітко розрізнити групи населення.

Щеплення від COVID-19 абсолютно не потрібні будуть тим, хто вже їм перехворів. Дубровський зазначив, що у цих людей імунітет вже впорався з вірусом і вони захищені. У зв'язку з цим, робити вакцинацію просто недоцільно, адже ніяка додатковий захист цієї категорії людей не потрібна. У разі, якщо у людини відсутній природний міцний імунітет, тоді слід розглядати вакцинацію.

Також медик розповів, що зовсім недавно вчені з'ясували, що 30% населення зовсім ніколи не захворіє коронавірусів. Це пов'язано з особливостями імунітету. Ці люди мають достатній набір специфічних імунних клітин. Саме це і дозволить їм ніколи не відчути на собі, що таке COVID-19.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, що в Міністерстві охорони здоров'я розповіли, коли в Україні почнеться вакцинація від коронавірусу і на яку кількість осіб розрахована безкоштовна вакцина. Також сайт інформував про те, що під Верховною Радою мітингували проти вакцинації від коронавірусу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини