Головна Новини Суспільство медицина Комаровський закликав українців перестати прасувати одяг: чому це шкідливо для здоров’я (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Комаровський закликав українців перестати прасувати одяг: чому це шкідливо для здоров’я (ВІДЕО)

Євген Комаровський закликав українців відмовитись від звички прасувати одяг, а особливо дітям

18 січня 2022, 10:00
Поділіться публікацією:








Відомий в Україні лікар-педіатр та лідер суспільної думки Євген Комаровський звернувся до українців з закликом відмовлятись від звички прасувати одяг. Він навів ряд аргументів у ефірі телеканалу "Україна 24", передають "Коментарі".

Комаровський закликав українців перестати прасувати одяг: чому це шкідливо для здоров’я (ВІДЕО)

Євген Комаровський. Фото з Facebook

Євген Комаровський звернув увагу на досвід європейців, який вдається носити охайний одяг, але при цьому у них немає культу прасування всього гардеробу сім’ї. Він навів аргументи, які повинні змусити відмовитись від щоденного використання праски. Більше того, він впевнений, що постійна стерильність одягу небезпечна для дітей і призводить до алергій та аутоімунних захворювань. 

"Дитина народжується і їй потрібен постійний контакт з великою кількістю бактерій. Його імунна система повинна постійно контактувати з великою кількістю бактерій, щоб нормально розвиватись. Якщо навколо стерильно, то імунна система не розвивається і виникають алергії або ж аутоімунні захворювання. Головна причина алергій — це стерильність. Прасувати дитячі речі потрібно, коли у дитини виразки, коли потрібно дезифікувати. Звичайній дитині прасувати одяг не потрібно", — переконаний Комаровський.

Окрім того, використання праски у побуті шкідливе і для інших членів родини, переконаний педіатр. А тим паче не радить прасувати речі до ідеальності для догоджання суспільству. 

"Праска висушує повітря у приміщенні. Праска використовує електроенергію. До того ж мама, яка замість того, щоб відпочити, мусить стояти і прасувати дитячі речі. Так не повинно бути", — додав лікар.

Читайте також: Комаровський розповів про купу проблем у дітей, які може спричинити COVID-19



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини