Головна Новини Суспільство медицина Комаровський спростував міф про вакцинацію проти COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Комаровський спростував міф про вакцинацію проти COVID-19

Щеплення від коронавірусу підвищує шанси легше перенести захворювання

7 лютого 2022, 10:28
Поділіться публікацією:

Інформація, яку періодично "вкидають" суспільству, що вакцинацію не проводять під час епідемії, і що щеплення – нібито міра профілактики лише до початку масового зараження населення, – міф. Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" розповів відомий педіатр Євген Комаровський.

Комаровський спростував міф про вакцинацію проти COVID-19

Вакцинація в Україні - фото з відкритих джерел

Медик нагадав, що масова вакцинація свого часу зупиняла інші епідемії, наприклад, поліомієліту або дифтерії. І також у їхній розпал. За словами лікаря, вакцинація у розпал пандемії здатна реально захистити.

Комаровський зазначив, що якщо людина "тільки сьогодні" прищепилася від вірусу і "сьогодні ж" з ним зустрілася, це не знижує її шансів та не погіршує прогноз. Крім того, це не завадить організму виробити антитіла проти COVID-19. Фахівець звернув увагу, що вакцинація не несе ризику для здоров'я, однак шанси на легкий перебіг коронавірусної хвороби підвищуються.

"Так, вакцина повністю не захистить вас від хвороби, — зазначає Комаровський. — Але дасть вам шанси перенести захворювання якомога легше і не потрапити до реанімації".

Нагадаємо, що раніше Євген Комаровський оцінив рівень заразності південноафриканського штаму коронавірусу "Омікрон". Відомий педіатр  звернув увагу, що цей варіант — найзаразніший з усіх відомих, і порівняв його з кіром. Так, за словами фахівця, уникнути зараження не вдасться нікому.

Раніше у матеріалі порталу "Коментарі" повідомлялося, що Комаровський розповів , які обстеження пройшов би і які аналізи здав після виписки з ковідного стаціонару. При цьому він нагадав, що універсального алгоритму дій після перенесеної інфекції поки що немає.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини