Головна Новини Суспільство медицина Комаровський розвіяв головну «страшилку» про коронавірус
commentss НОВИНИ Всі новини

Комаровський розвіяв головну «страшилку» про коронавірус

Євген Комаровський розповів, чи варто робити щеплення проти коронавируса тим, хто перехворів коронавірусом

29 вересня 2021, 12:35
Поділіться публікацією:

Людина, яка перехворіла на коронавірус, не повинна відмовлятися від вакцинації. Як інформує видання "Коментарі", таку думку у себе в Instagram висловив найвідоміший педіатр країни, лікар Євген Комаровський, посилаючись на рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Комаровський розвіяв головну «страшилку» про коронавірус

Євген Комаровський Фото: фейсбук Євгена Комаровського

Євген Комаровський зізнався, що серед медиків до цих пір немає єдиної думки щодо того, потрібно щеплюватися проти коронавірусу тим, хто переніс хворобу або ж краще почекати з щепленням. Є медики, які висловлюють думку, що перехворіли коронавірусом варто вакцинуватися, але не в першу чергу.

За словами лікаря, ВООЗ дотримується єдиної думки — перенесена хвороба не гарантує, що людина не може заразитися повторно. Україна є членом ВООЗ. Отже, дотримується цих рекомендацій.

Комаровський розвіяв головну "страшилку" про коронавірус, яка полягає в тому, що, якщо людина перехворіла на коронавірус і, якщо вона зробить щеплення, то у неї буде якась небезпечна для організму реакція. Насправді це не відповідає дійсності і немає ніяких підтверджених даних про те, що реакція після щеплення — це наслідок перенесеної раніше хвороби.

Також фахівець наголосив, що, якщо людина перехворіла корнонавірусом в легкій формі, то кількість антитіл, яке є в організмі після цього точно недостатня для того, щоб повторно не захворіти.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Євген Комаровський розбив в пух і прах мрію президента Зеленського про проведення Олімпійських ігор в Україні. Свою позицію Комаровський пояснив тим, що в країні, яка досі не перемогла корупцію, подібні заходи неможливі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини