Головна Новини Суспільство медицина Комаровський розповів, що точно не можна робити при переохолодженні
commentss НОВИНИ Всі новини

Комаровський розповів, що точно не можна робити при переохолодженні

Корисними порадами відомий український педіатр поділився на своєму YouTube-каналі

5 січня 2022, 17:30
Поділіться публікацією:

Найвідоміший педіатр країни, заслужений лікар України Євген Комаровський докладно зупинився на тих речах, які в жодному разі не можна робити при переохолодженні і що, навпаки, треба робити, якщо є всі ознаки того, що людина перемерзла. Як передає портал "Коментарі", корисними порадами поділився лікар на своєму YouTube-каналі.

Комаровський розповів, що точно не можна робити при переохолодженні

Євген Комаровський Фото: з відкритих джерел

Євген Комаровський зазначив, першими пунктами серед того, що не можна робити, якщо ви перемерзли, то це засмучуватись і вживати алкоголь. Лікар пояснив, якщо говорити просто, то спиртне лише створює ілюзію того, що вам стає тепліше. Насправді ж, як відомо, алкоголь сприяє розширенню судин, що призводить до втрати тепла через посилений кровообіг.

За словами Комаровського, якщо ви потрапили під зливу, у вас намокли ноги або просто перемерзли на вулиці, то вам потрібно якнайшвидше потрапити в тепле приміщення, де зняти з себе всі мокрі та холодні речі. Потрібно одягнути на себе сухі та теплі речі.

Євген Комаровський наголошує, помилково вважати, що потрібно якнайшвидше наповнити ванну гарячою водою, щоб там зігрітися. Від такого способу зігрівання може бути більше шкоди, ніж користі. Вся річ у тому, що на холоді шкіра перестає бути чутливою і тому ви можете самі не помітити, як обпечетеся, зігріваючись під гарячим душем, але це відчуєте через деякий час.

Спецрада від доктора Комаровського – якщо ви перемерзли, то потрібно якнайшвидше одягнути теплу піжаму і стрибнути під теплу ковдру, бажано з коханою людиною.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Комаровський розповів, хто найбільше виграв від пандемії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини