Головна Новини Суспільство медицина Комаровський розповів, наскільки заразний "Омікрон": "ми всі отримаємо цей вірус"
commentss НОВИНИ Всі новини

Комаровський розповів, наскільки заразний "Омікрон": "ми всі отримаємо цей вірус"

Лікар порівняв "Омікрон" із кіром

19 січня 2022, 14:48
Поділіться публікацією:

Відомий український лікар Євген Комаровський порівняв заразність південноафриканського штаму коронавірусу "Омікрон" із кіром. Медик зазначив, що від цієї мутації не ефективні існуючі протиепідемічні заходи, зокрема носіння медичних масок. Про це лікар розповів в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону.

Комаровський розповів, наскільки заразний "Омікрон": "ми всі отримаємо цей вірус"

Євген Комаровський - фото з відкритих джерел

"Це (кір — ред.) одна з найбільш заразних інфекцій, що існують на земній кулі. Порівнятися з кіром не може, напевно, ніщо. "Омікрон" практично такий самий. Кожна людина отримає "Омікрон". Тут жодні маски, жодні протиепідемічні заходи не спрацюють", — сказав Комаровський.

Заслужений педіатр наголосив, що ті, хто пройшов повний курс вакцинації проти коронавірусу, найімовірніше, зможуть легко перенести захворювання.

Нагадаємо, що в інтерв'ю Гордону Комаровський також розповів, чи піде глава держави Володимир Зеленський на другий президентський термін. Лікар порівняв владу з наркотиками та висловив думку, що Зеленський обов'язково знову балотуватиметься на виборах президента України.

Зазначимо, що напередодні Комаровський також назвав симптоми ГРВІ, які говорять про те, що людині потрібно якнайшвидше звернутися за консультацією до сімейного лікаря. Однією з ознак є підвищена температура протягом семи днів захворювання.

Раніше у матеріалі порталу "Коментарі" повідомлялося, що Міністерство охорони здоров'я опублікувало список найпоширеніших симптомів під час зараження штамом коронавірусу "Омікрон". У МОЗ зазначили, що ознаки мало чим відрізняються від симптомів "Дельти", який домінує в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини