Головна Новини Суспільство медицина Комаровський назвав способи профілактики COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Комаровський назвав способи профілактики COVID-19

Новий штам коронавірусного захворювання "Дельта" витісняє інші мутації

26 вересня 2021, 15:55
Поділіться публікацією:

За словами відомого лікаря Євгена Комаровського, вакцинація і провітрювання приміщень — головні способи профілактики коронавірусного захворювання в умовах зростання кількості інфікованих. Про це медик повідомив ефірі телеканалу "Україна 24".

Комаровський назвав способи профілактики COVID-19

Євген Комаровський - фото з відкритих джерел

"Все, що ми можемо зараз — вентиляція приміщень і вакцинація. Відчиняйте кватирки де тільки можна, зустрічайтеся з ким завгодно на свіжому повітрі", — сказав Комаровський.

При цьому лікар підкреслив, що станом на сьогодні, новий штам коронавірусного захворювання "Дельта" витісняє інші мутації вірусу.

"... що відомо з приводу "Дельти"? Що мРНК і векторні вакцини проявляють досить високу активність і проти "Дельти" для профілактики важких форм хвороби. Я особисто глибоко переконаний в тому, що вакцинуватися треба", — зазначив Комаровський.

Лікар додав, що якщо у людини були симптоми під час захворювання ковідом, то протягом пів року після одужання можна не вакцинуватися. Потім, за словами Комаровського, у людини знижується рівень антитіл.

"Якщо сумніваєтеся, хворіли ви чи ні, то підіть і вакцинуйтеся, не треба визначати рівень антитіл", — підсумував лікар.

Раніше в матеріалі видання "Коментарі" говорилося, що за словами лікаря-пульмонолога Світлани Гук, коронавірусний штам "Дельта" набагато рідше викликає кашель, втрату нюху і смаку, при цьому у хворих фіксують нежить, головний біль, біль у горлі, а також "скачки" температури. Лікар зазначила, що на сьогодні у більшості хворих штам "Дельта" протікає легко, а тільки приблизно у 10% з'являються важкі ускладнення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини