Головна Новини Суспільство медицина Комаровський назвав симптом, коли зволікати більше не можна і потрібно терміново звертатися до лікарні
commentss НОВИНИ Всі новини

Комаровський назвав симптом, коли зволікати більше не можна і потрібно терміново звертатися до лікарні

Євген Комаровський розповів, що при перебігу будь-якої хвороби важливо звертати увагу на один ключовий фактор

13 грудня 2021, 10:00
Поділіться публікацією:

Заслужений лікар України Євген Комаровський, який більше відомий українцям як найвідоміший педіатр країни, розповів, що при перебігу будь-якої хвороби важливо дотримуватися одного суворого правила, яке може не лише вберегти здоров'я, а й зберегти життя. Про це лікар Комаровський написав у себе в Instagram.

Комаровський назвав симптом, коли зволікати більше не можна і потрібно терміново звертатися до лікарні

Євген Комаровський. Фото: фейсбук Євгена Комаровського

Євген Комаровський пояснив, правило це насправді дуже просте – якщо протягом двох днів ви відчуваєте погіршення самопочуття, і ви вимовляєте фразу, що "сьогодні гірше, ніж учора", то це яскравий сигнал, що займатися самолікуванням потрібно припиняти, бо це небезпечно, і потрібно обов'язково звертатися за допомогою до медустанови.

За словами Комаровського, важливо звертати увагу на те, як протікає хвороба, чи є поліпшення самопочуття. Від цього залежить курс лікування, адже так одні препарати можна замінювати іншими, проводити коригування.

Педіатр радить особливо уважними бути батькам із маленькими дітьми, які самі ще не можуть точно охарактеризувати свій стан. Тому слід звертати увагу на симптоми. Якщо стан покращується, то хвороба відступає і динаміка позитивна. Якщо ж стан здоров'я далекий від поліпшення, то про одужання ще говорити надто передчасно.

Читайте також на порталі "Коментарі" — доктор Євген Комаровський вважає, що держава не змогла належним чином провести вакцинацію українців проти коронавірусу. Повним ходом самі медпрацівники продають липові ковід-сертифікати. Тому з усією впевненістю можна сказати, що битву з антивакцинаторами країна програла і тепер довдиться змінювати стратегію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини