Головна Новини Суспільство медицина Комаровський: битву з антивакцинаторами країна програла
commentss НОВИНИ Всі новини

Комаровський: битву з антивакцинаторами країна програла

Лікар Комаровський вважає, що держава не зуміла належним чином провести вакцинацію українців проти коронавірусу

7 грудня 2021, 07:18 comments1296
Поділіться публікацією:

Незважаючи на збільшення рівня вакцинації в Україні, як і раніше, продаються ковід-сертифікати. Ніхто не зупинив цей процес. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі телеканалу "Україна 24" розповів найвідоміший педіатр країни, лікар Євген Комаровський.

Комаровський: битву з антивакцинаторами країна програла

Євген Комаровський. Фото: фейсбук Євгена Комаровського

"Довідки, підроблені сертифікати продаються найактивнішим чином. Як і раніше, лікарі вносять за гроші в реєстри, вдають, що вкололи. Як і раніше, все це відбувається. Я з болем це говорю, але битву з антивакцинаторами країна програла", – зазначив Євген Комаровський.

Він додав, неможливо, образно кажучи, за півроку виграти битву, якою ви цим не займалися, якщо до неї (Ред. битви) ви не готувалися, адже в Україні 30 років незалежності була вакханалія у країні.

Євген Комаровський зазначив, те, що відбувається з коронавірусом – це лише "вишенька на тортику", тому що не менш серйозні проблеми можуть виникнути з поліомієлітом, дифтерією, кашлюком, кіром.

За словами лікаря, лихо України в тому, що чимало серед людей, які займаються контролем процесу вакцинації, чимало тих самих антивакцинаторів. Тому держава битву з антивакцинаторськими настроями програла і тому основні зусилля мають бути спрямовані на цивілізоване надання медичної допомоги, на підтримку медпрацівників, забезпечення препаратами, на кисень, на ліжкомісця, на систему швидкої допомоги тощо.

Читайте також на порталі "Коментарі" — бустерна доза вакцини від коронавірусу: епідеміолог висловила свою думку. Рішення в Україні вже фактично ухвалено, залишилося дочекатися лише сигналу від ЄС.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини