Головна Новини Суспільство медицина Коли зникне коронавірус: лікар назвав рік
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли зникне коронавірус: лікар назвав рік

Коронавірусна інфекція піде на спад вже в лютому

15 грудня 2020, 14:28
Поділіться публікацією:

Головний лікар одного з діагностичних медичних центрів Львова Тарас Жиравецький в одному зі своїх інтерв'ю розповів, коли варто очікувати спаду коронавірусної інфекції. Згідно з його словами, це відбудеться не раніше лютого, коли друга хвиля досягне свого піку.

Коли зникне коронавірус: лікар назвав рік

Коронавірус в Україні. Фото: tsn.ua

Для прикладу він взяв іспанський грип, який було запротокольовано в 1918 році. Тоді було три хвилі захворювання, отже, в цій ситуації варто очікувати того ж. Перша хвиля коронавірусу була невеликою — перехворіло 5-10 відсотків населення. Друга хвиля почалася в серпні і повинна закінчитися приблизно в лютому. А наступні пів року буде спостерігатися падіння хвилі, відповідно, показники з кожним днем будуть зменшуватися.

Також він додав, що на цей момент ми можемо спостерігати збільшення випадків госпіталізації.

"Зараз ми піднімаємося, до середини літа буде спуск. Потім може бути так само, як і цього літа — орієнтовно два місяці легких, де буде мало випадків реєстрування і менше госпіталізацій, а потім, десь у середині серпня, теоретично, повинна прийти третя хвиля, де може перехворіти 25-30% населення. І вона триватиме приблизно 6-8 місяців. Якщо орієнтовно, то в березні цього року почався коронавірус, а у 2022 році повинен зникнути", — заявив експерт.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, вчені виявили гени, які можуть бути причиною важкої форми COVID-19. Люди, які у важкій формі перенесли або переносять COVID-19, можуть мати гени, через які їх стан може погіршитися. Про це заявили експерти Единбурзького університету, опублікувавши результати своєї роботи в журналі Nature.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини