Головна Новини Суспільство медицина Коли вакцинують українців, які записалися на щеплення через «Дію»
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли вакцинують українців, які записалися на щеплення через «Дію»

Людей, які самостійно стали в чергу на вакцинацію, щепитимуть у вихідні

12 травня 2021, 17:26
Поділіться публікацією:

Масова вакцинація проти коронавірусної хвороби залишається одним із найважливіших питань порядку денного. Українці не дуже зацікавлені в отриманні препарату, які допоможе протистояти вірусу, однак є і ті, хто чекає своєї черги. 12 травня стало відомо, коли свою дозу вакцини отримають люди, які самостійно записалися на щеплення.

Коли вакцинують українців, які записалися на щеплення через «Дію»

Тих, хто записався на вакцинацію через "Дію", будуть щепити на вихідних. Фото: Shutterstock

За інформацією глави українського уряду Дениса Шмигаль, до такої категорії відносяться люди, які особисто встали в чергу на вакцинацію. Повідомляється, що подібну процедуру можна було зробити за допомогою "Дії" — хоч через мобільний додаток, хоч через портал.

Тепер українці, які вирішили повідомити про свій намір вакцинуватися, стали ще на крок ближче до цього моменту. В уряді повідомляють, що така процедура буде доступна "людям із черги" щотижня на вихідних.

Масово приходити до пунктів вакцинації, звичайно, не варто. Всі, хто записався в чергу, отримають спеціальне сповіщення-запрошення на своє щеплення.

Шмигаль стверджує, що початок такої "акції" заплановано вже на найближчий час. Більш конкретних термінів прем'єр-міністр, на жаль, не озвучив.

Разом із цим політик уточнив, що на сьогодні Україна вже домовилася про отримання понад 40 мільйонів доз різних препаратів проти коронавірусу. Йдеться тільки про постачання на 2021 рік. При цьому переговори із розробниками тривають.

Нагадаємо, що тільки за перші кілька днів відкриття записи на вакцинацію через "Дію" послугою скористалися понад 130 тисяч українців.

Раніше "Коментарі" повідомляли, можна вакцинуватися проти COVID-19 людям, у яких діагностовано будь-які хронічні хвороби.

Також на порталі ви можете дізнатися, кому дозволяється отримати щеплення проти коронавірусу позачергово.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Тягач

12 травня 2021, 17:12

Я критично ставлюсь до вакцинації. Я по роботі був змушений вакцинуватись різними вакцинами(наказ власників фірми) - від грипу, від укусів кліщів і т.д. Спостерігав як вакцинація впливає на моїх колег. Серед вакцинованих від грипу захворіло 10%. Я роками не хворів на грип. Потім змінив роботу 2 роки не вакцинувався і захворів на грип. Хвороба протікала надзвичайно тяжко - температура 39-40 майхе на протязі 2-х тижнів. Лікар, професор з інституту, пояснив мені що це з-за антигенного імпритінгу коли Т клітини захисту реагують на новий вірус грипу як на старі штами, на які навчили їх реагувати вакцини. А якби я не вакцинувався то організм скоріше б виробив захисні клітини проти нового штаму. З ковідом я думаю буде аналогічна ситуація з,"явиться на протязі 8 місяців новий штам, проти якого будуть безсилі вакцини. А організм навчений виробляти Т клітини проти старих штамів, і захворювання буде протікати ще в важчій формі, а доступ до нової вакцини будуть мати одиниці. Втрат стане ще більше.. І моя бригада (робота на Півночі) майже всі 60 чол дуже тяжко перехворіли грипом через рік-два, коли коли повернулись додому.


Новини