Головна Новини Суспільство медицина Коли в Україні можливий наступний спалах коронавірусу: у KSE озвучили прогноз
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли в Україні можливий наступний спалах коронавірусу: у KSE озвучили прогноз

Один зі сценаріїв має на увазі зростання захворюваності з січня наступного року

10 грудня 2021, 11:30
Поділіться публікацією:

У січні 2022 року Україну може накрити нова хвиля коронавірусної інфекції. Спалаху захворюваності передує активне збільшення хворих у європейських країнах, а також виявлення нової мутації вірусу "Омікрон". Такий прогноз озвучив голова Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки Юрій Ганіченко в інтерв'ю газеті РБК-Україна.

Коли в Україні можливий наступний спалах коронавірусу: у KSE озвучили прогноз

Коронавирус - фото з відкритих джерел

"Ми зараз говоримо про середній сценарій Київської школи економіки. Ми розглядаємо їх три: середній, оптимістичний, песимістичний. За оптимістичного — у січні ми не побачимо зростання захворюваності", — повідомив експерт.

Середній сценарій має на увазі зростання захворюваності із січня наступного року. На це, за словами Ганіченка, є три причини.

Перша – ситуація з поширенням коронавірусу у Європі, де зараз відбувається активне зростання нових випадків по другому колу. Така тенденція може перекинутися на Україну досить швидко.

Друга причина — традиційна сезонна захворюваність на грип і подібні до нього, яка на той час, як з'явився COVID, саме з січня показувала тренд на зростання.  

Третя – поява нових штамів коронавірусу. Станом на сьогодні йдеться про "Омікрон", який Ганіченко називає потенційною загрозою. За його словами, зараз відсутні перевірені дані про кожний зі складників мутації.

"Тому ось ці три фактори — вони якраз і свідчать про те, що у січні дійсно є ймовірність зростання захворюваності COVID-19 в Україні", — зазначив Ганіченко.

Раніше "Коментарі" писали, що, за словами ексміністра охорони здоров'я України Максима Степанова, до нового року деякі регіони можуть знову опинитися у "червоній" зоні епіднебезпеки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини