Головна Новини Суспільство медицина Коли потрібно лягати спати, щоб справді виспатися: поради лікаря
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли потрібно лягати спати, щоб справді виспатися: поради лікаря

В ідеалі лягати спати до 23.00 і сон повинен тривати не менше ніж 7 годин

2 грудня 2022, 07:20 comments1594
Поділіться публікацією:

Багато людей не вважають, що сон може впливати на самопочуття людини протягом усього дня. Недосипаючи людина дуже виснажує свій організм. Але є випадки, коли людям дуже складно заснути, вони страждають від безсоння. О котрій годині найкраще лягати спати, щоб почуватися краще, розповіла у себе в Instagram терапевт Марія Тимченко.

Коли потрібно лягати спати, щоб справді виспатися: поради лікаря

Сон. Фото: з відкритих джерел

Лікар зазначає, що перше правило сну, якого має дотримуватися кожна людина – це лягати спати не пізніше 23.00. Загалом у стані сну людина повинна перебувати не менше 7 годин. Бажано не робити виняток із цього правила на вихідні та під час відпустки.

Марія Тимченко звертає увагу, що з 23.00 до 3.00 години ночі настає глибока фаза сну. Отже, якщо людина лягати спати значно пізніше, то вона випаде з цього найціннішого періоду сну. У результаті з ранку у людини з'являється почуття недосипання, що призводить до поганої концентрації уваги, нервозності та поганого настрою.

Фахівець радить звернути увагу на підготовку до сну. Потрібно, щоб у спальні було максимально темно та тихо. Якщо заважає місячне світло, необхідно щільно закрити штори. Якщо доноситься шум через вікно, бажано скористатися берушами. За 2 години до сну краще відмовитися від користування гаджетами.

"Всі гаджети, екран яких працює у синьому світловому спектрі, блокують вироблення мелатоніну. Це основний гормон, який впливає на засинання", – наголошує лікар.

Не варто відправляти на кухню перед сном. Їжу краще закінчити за 2-3 години до сну.

Читайте також на порталі "Коментарі" — влада назвала умову для скорочення тривалості відключень електроенергії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини