Головна Новини Суспільство медицина Коли почнеться нова хвиля COVID-19: лікар дав прогноз
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли почнеться нова хвиля COVID-19: лікар дав прогноз

Доктор також пояснив, чому в Україні зараз фіксують здебільшого легкий перебіг COVID

29 червня 2021, 08:34 comments3398
Поділіться публікацією:

За словами лікаря-анестезіолога, відповідального за дослідження препаратів проти коронавірусу однієї з ізраїльських компаній Бориса Бриля, нова хвиля захворюваності COVID може накрити Україну вже восени. Про це пише "УНІАН" з посиланням на OBOZREVATEl.

Коли почнеться нова хвиля COVID-19: лікар дав прогноз

Коли почнеться нова вона COVID-19 - фото з відкритих джерел

Крім того, фахівець упевнений, що зупинити зростання захворюваності можна вакцинацією і карантинними обмеженнями.

"Спочатку захворюваність зростає, потім вводяться карантинні обмеження, потім захворюваність падає, але потім знову зростає. Адже вірус нікуди не зник", — зазначив Бриль.

Фахівець також зазначив, що Ізраїль, якщо порівнювати з Україною, не очікує восени нову коронавірусну хвилю — там і "весняну не помітили", стверджує лікар.

Бриль також пояснив, чому в Україні зараз фіксують здебільшого легкий перебіг COVID:

"У нас щеплено близько 80% дорослого населення ... Дельта-коронавірус, звичайно ж, потрапив і до нас в країну, але хворіють одиниці — ті, хто не щеплений. Але оскільки нещепленими залишилися молодь і діти, відповідно, і перебіг хвороби порівняно легкий ", — повідомив лікар.

Нагадаємо, що, Дельта-варіант коронавірусного захворювання здатний передаватися за кілька секунд. Фахівець стверджує, що людині треба було кілька секунд, щоб заразитися коронавірусом, коли незнайомець проминув, здійснюючи покупки в одному з магазинів міста.

Раніше портал "Коментарі" також писав, що громадяни з діагностованими ВІЛ/СНІДом можуть робити щеплення від коронавірусного захворювання. Вакцинація для таких людей не несе шкоди і дає такі ж переваги, як і іншим.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини