Головна Новини Суспільство медицина Коли можна буде відмовитися від медичних масок: відповідає експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли можна буде відмовитися від медичних масок: відповідає експерт

Маски перестануть бути обов'язковим атрибутом через пару років

1 грудня 2020, 18:35
Поділіться публікацією:

Пандемія коронавірусу в цьому році потрясла весь світ і змусила людей по-іншому поглянути на своє здоров'я. Зараз людям не рекомендують виходити на вулицю без медичної маски, щоб швидше запобігти поширенню захворювання. Скільки ще триватиме така ситуація?

Коли можна буде відмовитися від медичних масок: відповідає експерт

коли можна буде відмовитися від масок (фото з відкритих джерел)

Професор, лікар-імунолог Олександр Лукашев припустив, що через пару років коронавірус буде продовжувати циркулювати в повітрі, але люди почнуть простіше ставитися до пандемії та перестануть щодня стежити за статистикою захворюваності. Експерт зазначив, що через 2 роки люди будуть вже як мінімум один раз вакциновані від COVID-19, при чому різними вакцинами, і це допоможе знизити активність вірусу. Коли він перестане бути однією з головних проблем нашого життя і стане частиною медичної системи, то більша частина населення перестане ходити в медичних масках.

Олександр Лукашев також припустив, що деякі карантинні обмеження все ж залишаться діяти, швидше за все вони будуть стосуватися проведення масових заходів.

Нагадаємо, що представник Всесвітньої організації охорони здоров'я Давид Набарро зазначив, що на початку наступного року може початися третя хвиля коронавірусної інфекції, і європейським країнам необхідно буде належним чином на неї відреагувати.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені в ході дослідження з'ясували, що коронавірусна інфекція може передаватися від людей, у яких повністю відсутні її симптоми. Тобто більшість людей навіть не підозрюють про те, що переносять вірус і представляють загрозу для здоров'я інших.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Bujhm

1 грудня 2020, 18:43

Когда денег не будет хватать на еду, тогда и не до масок будет. Судя по действиям влады это время очень скоро наступит.


Новини