Головна Новини Суспільство медицина Клінічне дослідження вакцини від COVID-19 проведуть в Україні: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Клінічне дослідження вакцини від COVID-19 проведуть в Україні: подробиці

Добровольці з двох регіонів України зможуть долучитись до третьої фази випробувань вакцини від коронавірусної хвороби

28 жовтня 2021, 14:24
Поділіться публікацією:

Мінздоров'я прийняло рішення про проведення клінічних випробувань нового препарату у медичних закладах України, як вказано у відповідному наказі державної установи.

Клінічне дослідження вакцини від COVID-19 проведуть в Україні: подробиці

Завод Sanofi у Фрамінгемі, відкритий у 2019 році в Массачусетсі, США - фото з Instagram компанії

Третя фаза клінічних випробувань буде здійснюватись щодо двох видів вакцин (моновалентної та бівалентної) проти SARS-CoV-2 для осіб старше 18 років. Вона проводитиметься виключно на добровольцях у п'яти приватних медичних закладах:

- чотирьох – у Києві ("Центр сімейної медицини плюс", "Едельвейс Медікс", "Медбуд-Клінік", "Медична клініка "Благомед");

- один – у Вінниці ("Медичний центр "Салютем").

Заявка на випробування надана ТОВ "Санофі-Авентіс Україна". Основним її засновником є французька компанія "Санофі", як вказано на порталі Youcontrol, а спонсорує дослідження Sanofi Pasteur Inc., USA (Санофі Пастер Інк., США).

Зміст третьої фази дослідження медичного препарату -  вивчення його дії в умовах багатоетапних, модифікованих подвійних сліпих випробувань у паралельних групах. Добровольців, які задіюються на даному етапі, може бути від 300 до 3000. Їм вводитимуть вакцину та дивитимуться, чи є від неї ефект у порівнянні з тими, хто отримав "пустушку". Дослідження сліпе, отже ніхто не знатиме, отримав чи не отримав він вакцину. Також важливо, щоб випробування проводилась у різних країнах і навіть у різних районах країни. 

Результати другої фази випробувань спільної розробки Sanofi та GlaxoSmithKline розміщено на офіційному сайті компанії (див. посилання). У них вказано, що засіб вивчали на 722 добровольцях віком від 18 до 95 років і він виявився дієвим на рівні 95%. Перевагою вакцини є те, що вона може зберігатись при нормальних температурах.

Видання "Коментарі" раніше розповідало про смерть породіллі, яка настала внаслідок ускладнень після COVID-19.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини