Головна Новини Суспільство медицина Київ знову попереду всіх: де коронавірус знову почав прогресувати
commentss НОВИНИ Всі новини

Київ знову попереду всіх: де коронавірус знову почав прогресувати

За минулу добу в Україні коронавірус діагностували ще у 300 громадян, а 400 через цю хворобу потрапили до медустанов

9 серпня 2021, 09:00
Поділіться публікацією:

За минулу добу в Україні коронавірус виявили ще в 300 співвітчизників, а 400 українців довелося госпіталізувати, щоб не допустити посилення хвороби. З 300 осіб, у яких виявлено COVID-19, 20 — діти й 2 — медичні працівники. Як інформує портал "Коментарі", про це свідчать дані Міністерства охорони здоров'я, опубліковані на офіційному сайті.

Київ знову попереду всіх: де коронавірус знову почав прогресувати

Інфекційне відділення. Фото: Слово і діло

На ранок 9 серпня в країні підтверджено 2 259 451 інфікування, з яких 53 100 (5 за добу) — це летальні випадки, а 2 191 202 (281) одужання. Лідером серед регіонів, де найбільше нових кейсів захворювання на COVID-19 стала столиця України. У Києві офіційно підтверджений 51 випадок. На другому місці Одеська область з 39 новими підтвердженими випадками. На третьому — Тернопільська область з 32 випадками, на четвертому — Вінницька область з 24 випадками. Замикає першу п'ятірку Чернівецька область з 21 випадком. У МОЗ уточнюють, що в статистику не потрапили дані з ОРДЛО і Криму.

Зазначимо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про невтішний прогноз від епідеміолога Андрія Александріна, який вважає, що Україна дуже близька до того, щоб повторити сценарій Росії. В країні прогресує новий штам "Дельта". Все більше нових випадків заражень і при цьому дуже маленький відсоток вакцинації людей з груп ризику. Насамперед йде про пенсіонерів. Сьогодні рівень вакцинації тих, кому за 80, — трохи понад 2%. З такими темпами вакцинації система охорони здоров'я може не впоратися з напливом хворих при загостренні пандемії вже восени та взимку цього року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини