Головна Новини Суспільство медицина Київ - перший за темпами виявлення COVID-19: які регіони в лідерах
commentss НОВИНИ Всі новини

Київ - перший за темпами виявлення COVID-19: які регіони в лідерах

Столиця показує не надто позитивні тенденції, однак у деяких регіонах ситуація покращується

11 листопада 2021, 13:47
Поділіться публікацією:

Cистема моніторингу поширення епідемії коронавірусу продовжує показувати, що столиця – серед лідерів за темпами захворюваності та смертності, повідомляє Мінздоров'я. Але одночасно перебуває на першому місці за темпами вакцинації громадян.

Київ - перший за темпами виявлення COVID-19: які регіони в лідерах

Аналітична панель НСЗУ про стан вакцинації від COVID-19 - скрін екрана

У Києві станом на ранок 11 листопада 2021 р. виявили 2002 нових випадків COVID-19 – це втричі більше, ніж було три дні тому. За рівнем смертності столиця також на першому місці – 51 особа померлих за добу. Хворіє – біля 30 тис. киян.

Три області, у яких найбільше зростання захворюваності – Дніпропетровська (+1999), Харківська (+1550) та Одеська (+1469). У Одеській області померло найбільш хворих на коронавірус – 71 особа, дещо менше – у Дніпровській – 68 особа.

Найбільша кількість хворих – у Одеській області (50551 особа), і зростає впродовж останніх трьох днів. Найбільша кількість нових хворих на COVID-19 зафіксовано у Івано-Франківській області (+827 особа).

Останні три дні в деяких регіонах зменшується кількість нових хворих. Найпомітніше зменшення – у Донецькій та Луганській областях.

Згідно з інфографікою, оприлюдненою Євгеном Істребіним, системним аналітиком, найгіршу тижневу динаміку показують три області – Закарпатська, Івано-Франківська, Вінницька. В областях відмічено зростання кількості нових випадків більш ніж на 20% протягом минулого тижня. Між тим офіційно Вінницька область ще у "помаранчеві" зоні, Закарпатська – навіть у "жовтій", а Івано-Франківська – вже у "червоній".

Дані МОЗ демонструють, що найвищий рівень госпіталізацій зафіксовано у Житомирській (120,1 ос./100 тис. нас.) та  Миколаївській (113,7 ос./100 тис. нас.). областях.

Загальна кількість хворих на COVID-19 в Україні – 507924 ос. (на 11 листопада 2021 р.). Кількість вакцинованих громадян вказана на дашборді "Інформація щодо стану вакцинації від COVID-19 пацієнтів, які уклали декларації з лікарями ПМД". Станом на 7 листопада 2021 р. дві дози отримали 6,8 млн. ос. – п'ята частина дорослого населення країни, одну дозу – 9,8 млн ос. – третя частина.

Видання "Коментарі" раніше публікувало інформацію ВООЗ про тенденції щодо захворюваності на COVID-19 у Європі. З відповідною статтею можна ознайомитись за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини