Головна Новини Суспільство медицина Ситуація у Європі по COVID-19: піврічне зростання захворюваності і різні штами - інформація ВООЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

Ситуація у Європі по COVID-19: піврічне зростання захворюваності і різні штами - інформація ВООЗ

У щотижневих підсумках про пандемію коронавірусу - аналіз даних у світі та по окремим регіонам

10 листопада 2021, 12:29
Поділіться публікацією:

ВООЗ опублікувало висновки щодо поширення COVID-19 у світі. У Європі ситуація не покращується, вказано у офіційному звіті.

Ситуація у Європі по COVID-19: піврічне зростання захворюваності і різні штами - інформація ВООЗ

Дані ВООЗ щодо захворюваності на COVID-19 у Європі - скрін звіту

Протягом перших семи днів листопада у світі виявили більше трьох мільйонів нових випадків. З них майже 2 млн – вклад європейських країн: у Європі – семивідсоткове зростання, порівняно з останнім тижнем жовтня. Між тим в в більшості регіонів світу пандемія іде на спад: у Південно-Східній Азії кількість заражень зменшилась на рекордні на 13%. Європа лідирує і за збільшенням смертності на 10% — від COVID-19 померло 26 тис. осіб. 

Серед топ-10 країн, де відмічено найбільше нових випадків з 1 по 7 листопада – шість європейських країн. У списку: Росія – 280 тис., Великобританія – 236 тис., Німеччина – 186 тис., Україна – 152 тис., Польща – 90 тис., Нідерланди – 73 тис. З 61 країни Європи більше третини (26) повідомили про погіршення ситуації.

У п'ятірці країн з найвищою смертністю – три європейські: у Росії померло 8278 осіб (5,7 осіб на 100 тис. населення), в Україні – 4355 осіб (10 осіб на 100 тис.), в Румунії – 3158 осіб (16,3 особи на 100 тис.). Україна – рекордсмен за приростом смертності у Європі – 13%.

Крім моніторингу нових випадків та смертності ВООЗ аналізує, які штами поширені у різних регіонах світу. В систему GISAID – базу даних геномів вірусу – було завантажено майже мільйон зразків, зібраних протягом останніх 60 днів. Виявилось, що найбільш поширеним є штам Delta (99,6%). Саме він є причиною захворюваності у США, Росії та усій Європі (окрім України). У Великобританії та Румунії курсують усі чотири штами: Alpha, Beta, Gamma, Delta, в Росії – три : Alpha, Beta, Delta. Стосовно України вказано, що надано надто мало офіційних даних, щоб з стверджувати про переважання певного геному. Згідно з офіційними даними тут курсує штам Alpha, дані щодо Beta та Delta – неофіційні та будуть уточнюватись.

Про те, як Великобританії вирішили діяти щодо поширення коронавірусного захворювання серед лікарів, видання "Коментарі" публікувало відповідний матеріал раніше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини