Головна Новини Суспільство медицина Карантин безглуздий: екс-глава МОЗ спрогнозувала, скільки людей помре від COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Карантин безглуздий: екс-глава МОЗ спрогнозувала, скільки людей помре від COVID-19

Кількість загиблих від «корони» буде збільшуватися, адже ніхто не дотримується карантинних норм, вважає екс-міністр

9 квітня 2021, 20:31
Поділіться публікацією:

Ситуація з коронавірусним захворюванням в Україні буде тільки погіршуватися. На думку колишньої керівниці МОЗ Зоряни Скалецької, до цього призведе неналежне дотримання карантинних заходів, повідомляє "Україна 24".

Карантин безглуздий: екс-глава МОЗ спрогнозувала, скільки людей помре від COVID-19

Зоряна Скалецька. Фото: УНІАН

Скалецька стверджує, що вже сьогодні вітчизняна медицина не справляється з усією навантаженням, яке доставляють медичні хворі. Десь не вистачає людського ресурсу, десь — необхідних лікарських засобів або апаратів.

При цьому, підкреслює колишня чиновниця, українці вкрай далекі від того, щоб слідувати нормам карантину. Це і призводить до ще більшого розповсюдження хвороби. Втім, через те, що за порушниками обмежень все одно не ведеться чітке спостереження, люди не вважають за потрібне виконувати вимоги. Тому, каже Зоряна Скалецька, введення додаткового, більш жорсткого карантину просто не має значення.

Екс-міністр вважає, що збільшення кількості хворих реєструватиметься в Україні мінімум до кінця квітня. Це може привести до того, що загальна статистика летальних випадків, пов'язаних з "короною", досягне 40 тисяч. Додатковий сплеск захворюваності Скалецька прогнозує на великодні свята, коли більшість людей, відкинувши карантинні норми, будуть святкувати.

Для того, щоб хоч якось допомогти медицині зараз, Зоряна Скалецька пропонує залучити до роботи в лікарнях студентів-медиків. Це може допомогти хоча б трохи знизити інтенсивність навантаження на основний персонал і дозволить більш швидше справлятися із загальним напливом пацієнтів.

В цілому ж колишня керівниця МОЗ абсолютно незадоволена тим, як в Україні "проходить" карантин і як його контролюють.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, які симптоми при Коронавіруси можуть свідчити про ускладнення. подробиці розповів український лікар Тарас Жиравецький.

Також на порталі ви можете дізнатися, при яких симптомах небезпечно лікувати коронавірус вдома.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини