Головна Новини Суспільство медицина Калькулятор черги: українцям пропонують вирахувати свою дату вакцинації від коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Калькулятор черги: українцям пропонують вирахувати свою дату вакцинації від коронавірусу

Українцям, котрі не мають особливих приорітетів для вакцинації, програма пропонує «місця» у 2040 році

10 березня 2021, 20:53
Поділіться публікацією:

Головною розвагою 10 березня для українців стало визначення можливого власного місця у черзі на щеплення проти коронавірусу. Все — через те, що українець Валентин Туков та поляк Мачок Ковальський створили спеціальний калькулятор, котрий дозволяє вирахувати подібну інформацію.

Калькулятор черги: українцям пропонують вирахувати свою дату вакцинації від коронавірусу

Можна вирахувати, яке ваше місце у черзі на вакцинацію. Фото із відкритих джерел

Основою ресурсу стала платформа Omni Calculator, що дозволяє створення різноманітних рахувальних операцій на основі завантаженої інформації. Фактичні дані, застосовані в калькуляторі черги на вакцинацію, взяті розробниками із офіційних даних Міністерства охорони здоров’я.

Головними моментами, врахованими під час "розв’язування календарних прикладів", є кількість провакцинованих жителів на тиждень, загальний відсоток осіб, які планують робити щеплення, та обчислення часу, який доведеться на це витратити.

Калькулятор черги: українцям пропонують вирахувати свою дату вакцинації від коронавірусу - фото 2

Від людини, яка хоче дізнатися "своє" місце у черзі, просять лише вказати свій вік (без імен та будь-якої іншої контактної інформації), а також відповісти "так" чи "ні" на низку уточнюючих питань. Це дозволить системі визначити, чи належить особа до певної "приорітетної" категорії населення. Як зазначають самі розробники калькулятору, чим старша людина, тим вище її "чергове" місце знаходитиметься.

Калькулятор черги: українцям пропонують вирахувати свою дату вакцинації від коронавірусу - фото 3

Серед контрольно-уточнюючих питань ресурс поцікавиться, чи не є ви пацієнтом або працівником медзакладу, чи не є рятувальником, військовослужбовцем, соцпрацівником, чи не знаходитеся у закладах позбавлення волі. Крім того, на сайті доведеться відповісти чи не вагітні та чи не маєте ніяких хронічних захворювань, що можуть стати протипоказаннями для вакцинації.

Калькулятор черги: українцям пропонують вирахувати свою дату вакцинації від коронавірусу - фото 4

Зазначимо, що "бум" у визначенні свого місця в черзі стався після відповідної публікації ресурсу "Букви", представниця якого вирішила провести соціальний експеримент. "Коментарі" із радістю приєдналися до ентузіазму колег.

Отже, журналістці 26 років, яка не має супутних хронічних захворювань, не вагітна та не відповідає жодним "приорітетним" критеріям від уряду, вдасться вакцинуватися вперше у період між 3 січня 2040-го та 14 листопадом 2056 року. Щоправда, не варто забувати і про другу дозу вакцини. Її доведеться почекати ще довше — від 24 січня 2040-го до 5 грудня 2056 року. Саме такі дані презентувала система за нинішніх темпів вакцинації. 

Калькулятор черги: українцям пропонують вирахувати свою дату вакцинації від коронавірусу - фото 5

Схоже, що подібним винаходом творці калькулятора вирішили привернути увагу громадськості до повільних темпів вакцинації в Україні. При цьому Валентин Туков у колонці на "УП" стверджує, що навіть задовге очікування свого щеплення є важливим, адже воно є "фантастичною новою зброєю  проти вірусу".

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, чому, на думку нардепа Михайла Радуцького, в Україні настільки повільні темпи вакцинації.

Також на порталі можна дізнатися, кому категорично не можна робити щеплення проти COVID-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини