Головна Новини Суспільство медицина Як передається штам коронавірусу Дельта
commentss НОВИНИ Всі новини

Як передається штам коронавірусу Дельта

Фахівці припускають, що новий варіант COVID поширюється набагато швидше за інших

25 червня 2021, 08:33 comments3339
Поділіться публікацією:

За словами головного медпрацівника штату Новий Південний Уельс Керрі Чанта, Дельта-варіант коронавірусного захворювання здатний передаватися за кілька секунд. Про це повідомляє 24 канал, посилаючись на ABC NEWS.

Як передається штам коронавірусу Дельта

Як передається штам коронавірусу Дельта - фото з відкритих джерел

Фахівець стверджує, що людині треба було кілька секунд, щоб заразитися коронавірусом, коли незнайомець проминув, здійснюючи покупки в одному з магазинів міста. І хоч експерти не побачили конкретної точки перетину двох людей, їм вдалося з'ясувати, що ті перебували на двадцятиметровій відстані  один від одного. Тому, підозрюють фахівці, вони перетнулися.

Вірусолог Університету Гріффіта Лара Ерреро повідомила, що таким чином і справді можна інфікуватися COVID, але для цього необхідно, щоб вірус "затримався у повітрі".

"Дані на сьогодні дозволяють припустити, що якби це був вихідний штам, Уханьський, він би не передавався так швидко. І у штаму Альфа було б менше шансів, але Дельта, безумовно, виглядає так, ніби це сьогодні штам, який передається швидше за всі", — повідомила вірусолог.  

Раніше портал "Коментарі" писав, що внаслідок нещодавно виявленого на території України "індійського" ("Дельта") штаму коронавірусу в Раді національної безпеки і оборони (РНБО) дали кілька рекомендацій, які допоможуть його стримати. За окремим дорученням РНБО в МОЗ підготують варіанти карантинних заходів через випадки штаму Дельта, зафіксованих в країні. Пропозиції повинні бути готові до 25 червня. Головний санлікар Ігор Кузин підкреслив, щоб знизити ризик поширення даної мутації коронавірусу, уряд країни підтримав впровадження карантинних заходів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини