Головна Новини Суспільство медицина Кабмін виділив ще 1,5 млрд грн на Covid-вакцинацію в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Кабмін виділив ще 1,5 млрд грн на Covid-вакцинацію в Україні

1 млрд 482 млн гривень були виділені для оплати медичних послуг лікарів, які задіяні в боротьбі з інфекцією

4 березня 2021, 11:44
Поділіться публікацією:

Заступник глави Міністерства охорони здоров'я Світлана Шаталова повідомила, що Кабінет міністрів підтримав ініціативу Міністерства охорони здоров'я про виділення додаткових коштів на вакцинацію населення від Covid-19. Під час брифінгу 4 березня вона заявила, що кошти були закладені через спеціальний фонд, який був створений на базі Фонду для боротьби з коронавірусом.

Кабмін виділив ще 1,5 млрд грн на Covid-вакцинацію в Україні

Українські медики отримають додаткові кошти за Covid-вакцинацію - фото з відкритих джерел

За словами Шаталової, 1 млрд 482 млн гривень були виділені для оплати медичних послуг лікарів, які задіяні в боротьбі з інфекцією, зокрема у вакцинації від Covid-19.

"Ще 341 млн грн виділили лабораторним підрозділам МОЗ, які займаються тестуванням хворих на коронавірус. Тобто загальна сума коштів становить 1 млрд 823 млн гривень, — повідомила представник МОЗ.

Передбачається, що фахівці-імунізатори повинні проводити попереднє тестування пацієнта для визначення протипоказань; займатися опитуванням для визначення приналежності до тієї чи іншої цільової групи, яка повинна бути вакцинована; проводити перший раунд вакцинації людей; моніторити несприятливі події після вакцинації; проводити ті ж дії на другому етапі вакцинації.

Нагадаємо, що з початку Covid-вакцинації в Україні першу дозу щеплення від коронавірусу отримали 9568 українців. Так, станом на 3 березня прищепили 2680 осіб. З початку вакцинації найбільше щеплень було зроблено у Дніпропетровській області.

Як раніше повідомляли "Коментарі", у ВООЗ припустили, коли може закінчитись пандемія коронавірусу. За словами представників організації, пандемія повинна завершитися вже на початку наступного року.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини