Головна Новини Суспільство медицина Імунолог назвав способи уникнути зараження COVID-19 всередині сім'ї
commentss НОВИНИ Всі новини

Імунолог назвав способи уникнути зараження COVID-19 всередині сім'ї

Не обов'язково члени сім'ї повинні заразитися, якщо ретельно дотримуватися всіх правил безпеки

4 грудня 2020, 14:58 comments1383
Поділіться публікацією:

Якщо так сталося, що хвора коронавірусом людина повинна жити в одному будинку з іншими членами сім'ї, то це ще не означає, що вони будуть наражатися на небезпеку. Необхідно тільки запам'ятати кілька ключових правил, які знизять ризики зараження. Про це розповів алерголог-імунолог Володимир Болібок у своєму інтерв'ю на радіо Sputnik.

Імунолог назвав способи уникнути зараження COVID-19 всередині сім'ї

Як уникнути зараження COVID-19 всередині сім'ї. Фото: unsplash. Arturo Ray

Хворий член сім'ї повинен жити в окремій кімнаті, харчуватися з окремого посуду, часто мити руки і не забувати про носіння маски. Що стосується інших зон в будинку або квартирі, то перебувати в них він може, але коли здорові члени сім'ї "розбіглися по кутках". А загальні місця необхідно постійно дезінфікувати.

"Тоді все буде нормально. У нас повно випадків, коли доглядають за хворим членом сім'ї, але не заражаються", — пояснив експерт.

І навіть в тому випадку, якщо інфікування уникнути не вдалося, не поспішайте піддаватися паніці. Адже все залежить від реакції імунітету. Коли відбулося зараження, то імунна система відразу "включається" і не з'являється абсолютно ніяких симптомів.

Симптоми коронавірусу починають проявлятися тоді, коли захисні функції організму перестають справлятися з вірусом. На погіршення імунітету може вплинути хронічний стрес, отруєння, алкоголь, переохолодження.

Але з тих людей, які заразилися COVID-19, хворіє невелика частина — співвідношення приблизно 1 до 20 або навіть 1 до 50, резюмував Володимир Болібок.

Як повідомляло видання "Коментарі", скільки часу зберігаються антитіла до коронавірусу. Фахівці з Японії провели нове дослідження, в ході якого з'ясували, що в організмі людей, що перехворіли на коронавірус, антитіла зберігаються протягом шести місяців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини