Головна Новини Суспільство медицина Хто більше ризикує померти від COVID: відповідь вчених
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто більше ризикує померти від COVID: відповідь вчених

Наявність неврологічних захворювань частіше призводять до ускладнень під час коронавірусу

12 травня 2021, 08:37
Поділіться публікацією:

Згідно з результатами дослідження вчених з Пітсбурського університету в Сполучених Штатах, ускладнення під час COVID, як головний біль, втрату нюху або смаку, частіше діагностують у пацієнтів, що мають хронічні неврологічні захворювання. Про це пише OBOZREVATEL з посиланням на профільне видання SciTech Daily.

Хто більше ризикує померти від COVID: відповідь вчених

Хто більше всіх ризикує померти від COVID - фото з відкритих джерел

Фахівці провели дослідження за участю 3744 пацієнтів з коронавірусом, при цьому у 82% з них були неврологічні проблеми. Крім головного болю і втрати нюху, практично у половини людей діагностували гостру енцефалопатію, що приводить до інсульту у 17% пацієнтів, і у 6% — до коми.

"Гостра енцефалопатія — це, безумовно, найпоширеніший симптом, який ми бачимо в клініці. Ці пацієнти можуть перебувати в зміненому стані або мати порушене свідомість, або вони поводяться неадекватно, також зафіксовані маячні і збуджені стани", — розповіла дослідник Шеррі Чоу.

В результаті дослідження, фахівцям вдалося з'ясувати, що наявність неврологічних захворювань (наприклад, деменції, хвороби Альцгеймера і т.д) частіше призводять до ускладнень під час коронавірусу, в кілька разів підвищуючи його небезпеку.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писав, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що в планах у влади країни вакцинувати проти COVID-19 більшу частину дорослого населення. Масштабна вакцинація є виходом із пандемії коронавірусу. Денис Шмигаль також зазначив, що в Україні вже рік триває боротьба з коронавірусним захворюванням. За словами очільника уряду, на її завершення повинен піти ще рік.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини