Головна Новини Суспільство медицина Хороші новини: лікар спростувала популярний міф про новий штам коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Хороші новини: лікар спростувала популярний міф про новий штам коронавірусу

Новий штам коронавірусу швидше поширюється і до нього більш уразливі діти

14 січня 2021, 18:33
Поділіться публікацією:

Доктор медичних наук, професор Алла Мироненко заявила, що новий штам коронавірусу, який недавно був виявлений в Британії, не має сильної загрози для суспільства. Але обережності дотримуватися все-таки варто, тому що вірус поширюється стрімкими темпами і найбільше перед ним уразливі діти.

Хороші новини: лікар спростувала популярний міф про новий штам коронавірусу

Новий штам коронавірусу в Британії. Фото: unsplash

Спеціаліст додала, що новий штам не викликає важких форм захворювання, тому його вважають менш небезпечним. Цією інформацією вона поділилася в своєму інтерв'ю для "Фактів".

Вона сказала, що був уже не один випадок мутацій вірусу, тому нічого страшного не станеться. Тим більше, що у людей, які перехворіли або зробили щеплення, є імунітет.

"У будь-якому випадку, у людини, яка вже перенесла інфекцію або була щеплена, є базовий імунітет до коронавірусу. Відповідно, зустріч з новим штамом для неї не так небезпечна, як це уявляють. Не виключаю, що люди, які перенесли коронавірусну інфекцію ( SARS в 2003 році або близькосхідний MERS в 2012 році), вже захищені імунітетом від нинішнього COVID-19. Поки незрозуміло, як остання мутація, зафіксована в Великобританії, вплине на ефективність вакцинації. Це ще належить з'ясувати. Але хороша новина в тому, що стандартні тест-системи здатні новий штам виявляти. Думаю, незабаром коронавірус перетвориться ще в одну респіраторну інфекцію. Будь інфекційний збудник при широкому поширенні втрачає свою агресивність", — резюмувала експерт.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, Голубовська дала прогноз по коронавірусу. Провідний український інфекціоніст Ольга Голубовська пояснила, як змінювався COVID-19, починаючи ще з самого першого випадку — з березня 2020 року. Цією інформацією вона поділилася на своїй сторінці в соціальних мережах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини