Головна Новини Суспільство медицина Хірурги-трансплантологи Охматдиту взяли нову висоту
commentss НОВИНИ Всі новини

Хірурги-трансплантологи Охматдиту взяли нову висоту

У Міністерстві охорони здоров'я відзначили, що в Охматдиті почали проводити значно більше операцій із трансплантації кісткового мозку

28 серпня 2021, 13:22
Поділіться публікацією:

Хірурги-трансплантологи Охматдиту взяли нову висоту

Хірург, фото із відкритих джерел

Хірурги-трансплантологи дитячої лікарні Охматдит в поточному році суттєво збільшили кількість операцій із алогенної пересадки кісткового мозку. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я України.

Так, за минулі вісім місяців в Охматдиті маленьким пацієнтам було зроблено 31 операцію із трансплантації кісткового мозку, для порівняння – загальна кількість пересадок у 2020 році становила 26 операцій.

Ще одним досягненням вітчизняної алогенної трансплантології стало те, що минулого року в Україні почали проводити неродинну трансплантацію. Це подарувало надію на повноцінне життя дітям, які страждають на гематологічні та онкологічні захворювання кісткового мозку, адже, за статистикою, лише для 30-40% пацієнтів родичі є ідеально сумісними донорами.

До того ж, проведення трансплантації в Україні є щонайменше вдвічі дешевшим, аніж аналогічна операція за кордоном, навіть не враховуючи витрат на переліт та проживання хворого та  його супроводжуючих.  

Станом на зараз, потужностей Охматдиту достатньо аби проводити приблизно половину операцій, від тих, які щорічно потребуються маленьким пацієнтам.

Наразі, в МОЗ покладають великі надії на розбудову трансплантаційних центрів у регіонах, зокрема у Черкасах та Львові.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в МОЗ планують запустити інфокампанію із популяризації посмертного донорства після створення на порталі держпослуг "Дія" спеціалізованого розділу, в якому б громадяни України могли підписувати заяву на надання згоди на посмертну трансплантацію своїх органів іншим людям.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини