Головна Новини Суспільство медицина Грип активізується: лікарі розповіли, коли можливий пік в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Грип активізується: лікарі розповіли, коли можливий пік в Україні

Медики кажуть, що не слід забувати про небезпечність грипу на фоні епідемії коронавірусу в Україні: коли цього року можливий сплеск захворюваності

8 квітня 2021, 13:46
Поділіться публікацією:

Восени 2021 року в Україні прогнозують сплеск захворюваності на грип. Таку думку висловили медики в матеріалі видання "Коментарі".

Грип активізується: лікарі розповіли, коли можливий пік в Україні

Грип в Україні. Фото з відкритих джерел

Грип повернеться, бо люди не можуть усе життя носити маски й нікуди не виходити, вважає доктор медичних наук, лікар-імунолог і вакцинолог Андрій Волянський. Вакцинолог наголошує, що не можна піддаватися спокусі довіку не контактувати зі збудником грипу – адже це нормальне середовище, на життя в якому розрахований людський організм.

"Грип восени буде більш активний, ніж у минулому сезоні, — прогнозує Волянський. — Оскільки закінчиться ізоляція (я впевнений, що восени вона закінчиться, бо буде хвиля коронавірусної хвороби, але менш інтенсивна), то приблизно у листопаді знову з’явиться грип. Кількість же вразливого населення до нього зросла – передусім за рахунок дітей, які народилися за ці два роки,  не отримали щеплень й не контактували з грипом". 

Такої ж думки дотримується доктор медичних наук, професор, лікар-вірусолог, завідувачка відділу респіраторних та інших вірусних інфекцій ДУ "Інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського НАМН України" Алла Мироненко.

"Коронавірус до осені скине оберти – відсотків 70 населення в тій чи тій формі вже перехворіли. А у грипу завжди є великі шанси. Серед водоплавних перелітних птахів – колосальна кількість вірусів,  у свиней також є віруси, схожі на людські. Тобто, є тваринний резервуар, а "святе місце порожнім не буває". Отож поповнювати популяцію вірусів, які все одно будуть полювати на людей, є звідки", – пояснила Алла Мироненко.

Як повідомлялося, вчені виявили зв'язок коронавірусу з низкою хвороб.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Виктория

11 квітня 2021, 08:24

Натуральные препараты для очистки и укрепления сосудов заказывай в магазине https://dnsp.com.ua/. Быстрый ответ 067 314 86 95 viber.


Новини