Головна Новини Суспільство медицина Головний санлікар розповів, коли ковідна хвиля покине Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Головний санлікар розповів, коли ковідна хвиля покине Україну

Згідно з прогнозами, до початку новорічних свят Україна може вийти з ковідної хвилі

26 листопада 2021, 15:39
Поділіться публікацією:

Головний санітарний лікар України Ігор Кузін заявив, що до початку сезону зимових свят хвиля коронавірусу може залишити Україну. Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Головний санлікар розповів, коли ковідна хвиля покине Україну

Коронавірус - фото з відкритих джерел

"До Нового року хвиля вже має вийти за територію України. За прогнозами, які ми використовуємо, пікові показники захворюваності та госпіталізації припадають на середину листопада. Ми зараз майже перейшли пік цих показників" — наголосив Ігор Кузін.

За словами санлікаря, кінець грудня буде епідемічно спокійнішим, ніж листопад.

Області, які зараз перебувають у червоній зоні карантину, у грудні виходитимуть з неї. Таким чином, до Нового року коронавірус має вийти за межі держави.

Також Ігор Кузін зазначив, що МОЗ спільно із зимовими курортами розробляє особливості та тактику роботи у період свят. Також ведуться дискусії щодо дотримання відповідних протиковідних вимог.

"Ми вже почали говорити із зимовими курортами про режим – яким чином тут забезпечити дотримання вимог протиепідемічного законодавства. Спільна позиція полягає в тому, що забезпечити контроль за сертифікатами про вакцинацію або ПЛР-тестами на витягах складно, тому курорти пропонують певну верифікацію на пункті в'їзду, наприклад, на вході до готелю чи пункту прокату спортивного спорядження", – додав головний санлікар.

Чиновник також доповнив, що зимові курорти мають бути безпечними для вакцинованих людей і без перешкод.

За даними медиків, минулої доби, 25 листопада, в Україні зафіксовано 15 936 нових лабораторно-підтверджених випадків коронавірусної хвороби. З них у дітей – 1394. Летальних наслідків – 608.

Нагадаємо, що раніше портал "Коментарі" поінформував про те, який ефективний засіб боротьби з коронавірусом знайшли вчені.











Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини