Головна Новини Суспільство медицина Головний санлікар розповів, коли чекати новий спалах коронавірусу в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Головний санлікар розповів, коли чекати новий спалах коронавірусу в Україні

Вже у жовтні цього року очікується підвищення захворюванності на COVID-19

16 серпня 2021, 16:30
Поділіться публікацією:

Як повідомляє головний санлікар України Ігор Кузін, вже у жовтні цього року очікується підвищення кількості хворих на коронавірус. Про це він заявив в інтерв'ю "Укрінформ".

Головний санлікар розповів, коли чекати новий спалах коронавірусу в Україні

Ігор Кузін, головний санлікар України - фото МОЗ

"Найближчим часом ми не чекаємо погіршення ситуації, але як показав минулий рік, то це схоже на ситуацію перед піком захворюваності. Ми очікуємо, що через місяць-півтора кількість хворих на COVID-19 підвищиться. За прогнозами, це відбудеться приблизно у жовтні",  — інформує Ігор Кузін. 

За словами головного санлікаря, спалах коронавірусу може статися і раніше, але цього можливо уникнути завдяки збільшенню кількості людей, які вакцинуються. Таким чином ми можемо отримати менші наслідки для системи охорони здоров'я та здоров'я людей.

"Якщо показники будуть перевищувати сьогоднішні дані протягом трьох днів, то вже будемо говорити про зонування країни", — додає він.

Кузін розказав, що спалахи "Дельти" часто фіксуються в організаціях та у закладах освіти, тому не рекомендовано розпочинати роботу у великих колективах та навчальний процес, якщо буде вакциновано менш як 80% працівників.

Також Кузін нагадав про правила безпеки, а саме про використання захисних засобів та уникнення великого скупчення людей.

Нагадаємо, що Кабмін прийняв рішення подовжити адаптивний карантин до 1 жовтня. Тобто в Україні є зони: "червона", "помаранчева", "жовта", "зелена". Зараз всі області країни знаходяться у "зеленій" зоні.

Зазначимо, що вже 12 серпня в Україні було зафіксовано 300 випадків штаму "Дельта".

На сьогодні в Україні виявлено 417 хворих на коронавірус. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини