Головна Новини Суспільство медицина Головний біль - найпоширеніший симптом коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Головний біль - найпоширеніший симптом коронавірусу

На першому етапі симптоми коронавірусу SARS-CoV-2 можна легко сплутати з проявами грипу. У більшості випадків обидва захворювання супроводжуються підвищенням температури, кашлем, ломота в суглобах, головним болем

17 грудня 2020, 02:20 comments1488
Поділіться публікацією:

Коронавірус продовжує йти по світу, і не дивлячись на вакцинацію, багато лікарів б'ються над тим, щоб виявити ознаки коронавірусної інфекції і вчасно її попередити.

Головний біль - найпоширеніший симптом коронавірусу

ФОТО: З відкритих джерел

Вчені їх Ісландії в ході досліджень з'ясували, що найбільш поширеними симптомами коронавірусу є головний біль і біль у м'язах (біль в м'язах).

Були вивчені дані про стан близько 2000 жителів Ісландії, хворих COVID-19. Міалгія була зафіксована у 55% пацієнтів. 51% учасників відчували головний біль, а у 49% відзначалося наявність сухого кашлю.

Також дослідження показало, що протягом усього перебігу хвороби у 67% пацієнтів симптоми виявлялися в легкій формі.

У половини спостережуваних лихоманка розвивалася до другого — третього дня захворювання. Зустрічалися шлунково-кишкові симптоми, про які повідомляла майже половина пацієнтів протягом перших двох тижнів. Були зафіксовані болі в животі (22%) і діарея (28%), чверть пацієнтів відчували нудоту, блювання спостерігалася рідко.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що бували такі випадки, коли попри негативний результат тесту, у людей все одно підтверджувався коронавірус. Просто симптоми інфекції у них ніяк не виявлялися. Відразу ж виникає питання: як часто тести на COVID-19 можуть помилятися? Лікар-епідеміолог Національної експертної групи з інфекційного контролю (NEGIC) Катерина Сояк пояснила, про яких нюансах слід знати абсолютно кожному. Так, експерт заявила, що перше, що слід розуміти — це про яких саме тестах йдеться. Тому що експрес-тест може мати велику похибку. Їх краще використовувати для діагностики, вони можуть бути тільки методом скринінгу. А вже після варто отримати підтвердження методом ІФА або ПЛР.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Виктория

18 грудня 2020, 16:37

БАДы с цинком и селеном для профилактики COVID 19, лечения гриппа. Консультация специалиста. Заказывай в магазине https://dnsp.com.ua/. Быстрый ответ 067 314 86 95 viber.


Новини