Головна Новини Суспільство медицина Очільник МОЗу розповів, чи буде в Україні російська вакцина "Спутник"
commentss НОВИНИ Всі новини

Очільник МОЗу розповів, чи буде в Україні російська вакцина "Спутник"

Українців хочуть втягнути у "брудну брехливу кампанію із дискредитації вакцин"

4 травня 2021, 16:33
Поділіться публікацією:

Європейська служба зовнішніх зв'язків повідомила про штучну дискредитацію вакцин проти коронавірусного захворювання. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов зробив заяву про російські фейки, пов'язані з вакцинацією. Про це пише видання "РБК-Україна".

Очільник МОЗу розповів, чи буде в Україні російська вакцина "Спутник"

Максим Степанов - фото з відкритих джерел

За словами голови МОЗу, українців хочуть втягнути у "брудну брехливу кампанію із дискредитації вакцин". Він навів як приклад ситуацію з препаратом AstraZeneca, коли вакцину пов'язували з утворенням тромбів, проте цю інформацію не підтвердили.

"Головний автор фейків — Росія, якій не звикати до масового зомбування населення", — заявив він.

Максим Степанов переконаний, що Російська Федерація таким чином намагається проштовхнути свою вакцину від коронавірусу "Спутник".

"Моя позиція принципова і незмінна: "Спутника" в Україні не буде", — підкреслив міністр.

Нагадаємо, що стало відомо, скільки людей не довіряють вакцині і не планують робити щеплення. Відповідне опитування провів Київський міжнародний інститут соціології. Виявилося, що будь-якій вакцинації не довіряють 17% українців. Більшість громадян (53%) поки не готова робити щеплення. 43% респондентів заявили про готовність вакцинуватися від коронавірусу у найближчі кілька місяців.
Порівняно з більш ранніми результатами, в українців покращилося ставлення до вакцинації. Кількість готових зробити щеплення збільшилася на 10%. Раніше ж вакцинуватися планували лише 33%.
Також зменшилася кількість тих, хто робити щеплення боїться (із 62% до 52%). Найчастіше люди не хочуть вакцинуватися через недовіру до ефективності вакцин.

Раніше портал "Коментарі" писав, що Україна підписала договір про поставку додаткових 10 мільйонів доз вакцини проти коронавірусної інфекції COVID-19 з американською фармацевтичною компанією Pfizer.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини