Головна Новини Суспільство медицина Фахівці розповіли, які інтервали мають бути між дозами вакцин
commentss НОВИНИ Всі новини

Фахівці розповіли, які інтервали мають бути між дозами вакцин

У Центрі громадського здоров’я розповіли, коли ваша вакцинація повністю завершена

9 червня 2021, 12:51
Поділіться публікацією:


Фахівці розповіли, які інтервали мають бути між дозами вакцин

Вакцинація в Україні. Фото: Global Look Press

Тільки після отримання другої дози щеплення ви будете повністю вакциновані. Про це інформують у Центрі громадського здоров’я.

В опублікованому повідомленні на офіційній сторінці, експерти розповіли про інтервали кількадозних вакцин та як дізнатися, коли робити другу дозу щеплення.

Інтервали між щепленнями, що сьогодні проводять.

Друга доза після першої ін’єкції від вакцини Pfizer-BioNTech проводиться через 21 день. CoronaVac – робити другу дозу можна вже через 28 днів. Отримати другу дозу вакцини AstraZeneca можна тільки через 12 тижнів.

Окрім цього, фахівці відповіли на одне з найпопулярніших запитань від українців: "Як і де можна отримати другу дозу вакцини"?

За інформацією Центру громадського здоров’я, для вакцинації другою дозою пацієнта повідомлять, зателефонувавши за номером телефону, який ви лишили під час першого щеплення.

Українці, які перший раз вакцинувалися в масових центрах вакцинації, другу ін’єкцію отримають також там. Якщо вас на вакцинацію записували з роботи, то друге щеплення має організовувати також ваш роботодавець. Гарантовано отримають свою дозу люди, що вакцинувалися залишковими дозами.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" повідомляло про те, що в Україні активно відкриваються Центри масової вакцинації. Як зазначили у МОЗ,  ці установи працюють тільки у вихідні дні. Кожен, хто має бажання вакцинуватися повинен спочатку записатися до списку очікування. Пацієнти не зможуть обрати виробника вакцини. Окрім цього, перевагу надають найбільш вразливим категоріям населення. Вакцинація проти коронавірусу в Україні є безкоштовною та добровільною.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини