Головна Новини Суспільство події В Українi відкрили центри вакцинації: де і як вони працюють
commentss НОВИНИ Всі новини

В Українi відкрили центри вакцинації: де і як вони працюють

У МОЗ заявляють, що згодом таких центрів буде більше

7 червня 2021, 16:07
Поділіться публікацією:

 У Міністерстві охорони здоров’я (МОЗ) збираються відкривати нові центри вакцинації від коронавірусу, а наразі зробити щеплення можна у 12 містах. Таку інформацію повідомили у МОЗ.

 В Українi відкрили центри вакцинації: де і як вони працюють

В України триває масова вакцинація. Фото: КМДА

У повідомлені йдеться, що за минулі вихідні в таких центрах вакцинувалося близько 15 тисяч громадян. Жителі Одеси, Києва, Львова, Тернополя, Дніпра, Полтави, Рівного, Ізмаїла, Кременчука, Лубен, Миргорода, Горішніх Плавнів вже можуть прийти туди, щоб вакцинуватися.

У Міністерстві охорони здоров’я вже встигли порахувати, в яких містах зробили найбільше щеплень від коронавірусу. Так, за два дні найбільше українців отримали дозу вакцини у Києві (5048), у Львові (2447) і в Одесі (1329) містян.

"Ініціатором відкриття таких центрів стала місцева влада. Вже 12 міст в Україні відкрили в себе пілотні установи для проведення масової вакцинації. Нині в Україні є достатньо вакцини для активної роботи таких закладів", — йдеться в опублікованій заяві МОЗ.

У Міністерстві закликають місцеву владу з інших регіонів країни не баритися й активніше долучатися до такого пілотного проекту, щоб подібних закладів в Україні стало більше.  

У повідомленні йдеться, що центри масової вакцинації проти коронавірусу працюють тільки по вихідних. Щеплення можуть отримати всі громадяни, які завчасно записалися до відповідного списку через мобільний додаток, сайт "Дія" або через довідковий центр Міністерства охорони здоров’я.

Медики будуть вакцинувати усіх, хто прийде, навіть тих, кому ще не прийшло запрошення. Перевага буде надаватися пацієнтам поважного віку. Пацієнти не зможуть  самостійно обирати виробника вакцини. Сьогодні українців вакцинують китайською вакциною CoronaVac.

Раніше у соцмережах з’явилися світлини, на яких видно величезні черги до центру масової вакцинації проти коронавірусу у столиці.

Нагадаємо, що нещодавно видання "Коментарі" писало про те, які перші країни визнали українські COVID-паспорти. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини