Головна Новини Суспільство медицина Експерти з компанії Pfizer обіцяють адаптувати свою вакцину до штаму Omicron
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти з компанії Pfizer обіцяють адаптувати свою вакцину до штаму Omicron

ЄС також планує взяти під контроль ситуацію з пропагандою та гібридними загрозами на тему пандемії

30 листопада 2021, 03:15
Поділіться публікацією:

Американська компанія Pfizer зможе адаптувати свою вакцину до нового варіанта коронавірусу Omicron за 100 днів. Про це заявила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час пресконференції у Ризі (Латвія). ЄС також планує взяти під контроль ситуацію із пропагандою та гібридними погрозами на тему пандемії.

Експерти з компанії Pfizer обіцяють адаптувати свою вакцину до штаму Omicron

Pfizer (фото з відкритих джерел)

“Ми переконані, що для того, щоб приймати правильні рішення та діяти своєчасно та активно, нам потрібні правильні інформаційні та аналітичні можливості по всьому ЄС. І тому ЄС потрібний власний Спільний центр щодо аналізу ситуації”, – сказала вона.

Протягом наступних 2-3 тижнів вчені збирають інформацію про варіант COVID-19 Omicron, а Єврокомісія активізує вакцинацію та необхідні санітарні заходи.

"Якщо небезпека вірусу буде доведена – Pfizer адаптує свій препарат до нового штаму протягом 100 днів", – додала Урсула фон дер Ляєн.

Нагадаємо, фармацевтична компанія Pfizer дозволила 95 розвиненим країнам світу виробляти та продавати експериментальні пігулки проти коронавірусу. Про це повідомляє ВВС. Дозвіл передбачений спеціальною угодою з некомерційним фондом "Патентний пул лікарських засобів" за підтримки ООН. Він дозволить зробити лікування коронавірусу таблетками доступним для 53% населення світу.

У заяві Pfizer із цього приводу йдеться, що договір дозволить на місцях робити таблетки, щоб "полегшити доступ до них населення світу". Також у Pfizer пояснили, що не отримуватимуть ліцензійні платежі за продаж таблеток у країнах з низьким рівнем доходу, а також – у розвинених країнах, доки коронавірус залишатиметься проблемою у сфері надзвичайних ситуацій, пов'язаних із охороною здоров'я.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини