Головна Новини Суспільство медицина Як в Україні знизити високу смертність та підвищити низьку народжуваність
commentss НОВИНИ Всі новини

Як в Україні знизити високу смертність та підвищити низьку народжуваність

Населення України за 10 років скоротилось на 2,26 млн осіб

26 серпня 2021, 12:15
Поділіться публікацією:

Рівень смертності, що залежить від віку, є вирішальним виміром здоров'я населення. В Україні він суттєво перевищує рівень народжуваності. Експерт Наталія Землянська – Голова Всеукраїнської профспілки виробничників, підприємців та трудових мігрантів пояснила, як в Україні можна знизити високу смертність та підвищити низький рівень народжуваності. 

Як в Україні знизити високу смертність та підвищити низьку народжуваність

Як в Україні знизити високу смертність, скріншот з відео

За її словами, депопуляцію через високу смертність та низький рівень народжуваності підтверджує Держстат. У 2020 році зафіксовано найнижчу народжуваність за останні 10 років – 293,5 тисяч осіб, в той час коли смертність сягнула 616,8 тисяч осіб. Населення України за 10 років скоротилось на 2,26 млн осіб.

"При таких жахливих показниках потрібно якнайшвидше відновити санаторно – курортне лікування коштом Соцстраху, яке було відмінено у 2015 році. Статистика Міністерства охорони здоров’я вказує, що дорослі які оздоровилися, у продовж наступного року хворіють у 3 рази менше, ніж ті, які не оздоровлювались. А діти, пройшовши лікування або оздоровлення у санаторно-курортній зоні, можуть взагалі без хвороб пройти осінньо – зимовий період", — впевнена Землянська.

Усталена санаторно-курортна система потребує державного замовлення та підтримки. Рядки з Конституції про найвищу цінність людини мають стати тригером для державників для впровадження програми "Велике оздоровлення", бо по новим, сучасним дорогам від "Великого будівництва" мають їздити здорові, працьовиті та щасливі українці, а не тільки вантажівки.

Раніше портал "Коментарі" інформував, чому 57-річний українець за рівнем здоров’я почуває себе як 76-річний француз. Українці дискриміновані, оскільки наша країна за індексом DAYLY знаходиться на найнижчому рівні серед європейських країн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини