Головна Новини Суспільство медицина Екс-глава МОЗ оцінив ймовірність нової хвилі COVID-19 до Нового року
commentss НОВИНИ Всі новини

Екс-глава МОЗ оцінив ймовірність нової хвилі COVID-19 до Нового року

Степанов зізнався, що перед тим, як залишити посаду, був упевнений, що провів країну через останню страшну коронавірусну хвилю

9 грудня 2021, 12:53
Поділіться публікацією:

За словами екс-міністра охорони здоров'я України Максима Степанова, до Нового року деякі регіони можуть знову опинитися у "червоній" зоні епіднебезпеки. Таку думку він висловив у ефірі телеканалу "Україна 24".

Екс-глава МОЗ оцінив ймовірність нової хвилі COVID-19 до Нового року

Максим Степанов - фото: прес-служба МОЗ України

За словами Степанова, до нового року ще три тижні, за які може статися "все, що завгодно".

"Але в умовах тих нормативних документів, які є на сьогодні, можливо, що будуть додаватися регіони до червоного рівня, де є суворіші заходи. Зважаючи на те, що є, визнаю, що коли я йшов (з посади міністра охорони здоров'я — ред), я був певен, що навесні я провів країну через останню страшну хвилю", — зазначив екс-міністр, додавши, що не міг уявити, що, маючи постачання вакцин, в Україні буде така хвиля, як восени.

Так, Степанов зазначив, що країну може накрити ще одна коронавірусна хвиля і навіть досить потужна.

Зазначимо, що коронавірусна інфекція продовжує мутувати і поширюватиметься по всій планеті. Нещодавно Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила про відкриття нового штаму COVID-19 під назвою "Омікрон" . Глава Південноафриканської медичної асоціації доктор Анжелік Кутзі назвала перші симптоми, що виникають у інфікованих цим штамом.

Раніше у матеріалі видання "Коментарі" повідомлялося, що відомий лікар Євген Комаровський пояснив землякам, який різновид ковіда становить загрозу – Дельта чи Омікрон. Медик пояснив, навряд чи новий африканський штам витіснятиме відому Дельту. На думку Комаровського, навесні на нашу країну чекає новий штам ковіду. Майбутньої весни захворюваність знову буде збільшуватися, викреслимо ми новий "Омікрон" чи ні. Про цей новий різновид хвороби ні певної статистики, ні об'єктивної інформації немає.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини