Головна Новини Суспільство медицина Дослідження показало, що дають антитіла до коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Дослідження показало, що дають антитіла до коронавірусу

Вчені позитивно оцінюють тенденцію, що проявилася

26 лютого 2021, 21:58
Поділіться публікацією:

З'явилися нові докази, які пов'язують позитивний результат тесту на антитіла до Covid-19 зі значно більш низьким ризиком повторного зараження в майбутньому. Про це передає CNN.

Дослідження показало, що дають антитіла до коронавірусу

Фото з відкритих джерел

Дослідження, опубліковане в журналі JAMA Internal Medicine, показало, що люди з позитивним результатом на антитіла до коронавірусу мають менший ризик зараження в порівнянні з тими, хто отримав негативний результат.

"Результати дослідження в основному свідчать про 10-кратне скорочення, — сказав головний заступник директора Національного інституту раку, автор дослідження Дуглас Лоуї. — Головний висновок полягає в тому, що наявність антитіл після інфекції пов'язана з частковою захистом від нової інфекції".

Лоуї додав, що люди, які одужали від Covid-19, все одно повинні пройти вакцинацію, коли прийде їхня черга.

Були вивчені дані про більш ніж 3,2 млн осіб у Сполучених Штатах, які пройшли тест на антитіла до Covid-19 в минулому році в період з січня по серпень. Серед протестованих 11,6% отримали позитивний результат на антитіла до Covid-19 і 88,3% — негативний.

У наступних даних дослідники виявили, що тільки 0,3% з тих, хто мав позитивний результат на антитіла до Covid-19, пізніше, через 90 днів, отримали позитивний результат на коронавірусну інфекцію. Тоді як у 3% тих, у кого були негативні результати тесту на антитіла до Covid-19, пізніше була діагностована коронавірусна інфекція в той же період часу.

Але як довго триває захист від вірусу завдяки антитілам, вченим все ще невідомо.

Раніше повідомлялося, що нове дослідження показало, чи може коронавірус передаватися через їжу або упаковку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини