Головна Новини Суспільство медицина Чи може коронавірус передаватися через їжу або упаковку - дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи може коронавірус передаватися через їжу або упаковку - дослідження

Американські експерти заспокоїли споживачів

19 лютого 2021, 12:04
Поділіться публікацією:

Малоймовірно, що упаковка харчових продуктів і самі продукти можуть переносити коронавірус. Про це йдеться в повідомленні Управління з контролю за продуктами і ліками США, Міністерства сільського господарства США і Центрів із контролю і профілактики захворювань, передає CNN.

Чи може коронавірус передаватися через їжу або упаковку - дослідження

Фото з відкритих джерел

"Споживачі повинні бути впевнені в тому, що продукти, які вони їдять, і харчові упаковки, яких вони торкаються, навряд чи будуть поширювати SARS-CoV-2. Таке твердження ґрунтується на доступній в поточний час надійної наукової інформації та за підтримки переважного міжнародного наукового консенсусу", — йдеться в заяві FDA.

На цей момент, запевняють вчені, немає достовірних доказів того, що їжа або її упаковка пов'язані з передачею вірусу.

FDA заявило, що Covid-19 — це респіраторне захворювання, що передається від людини до людини, на відміну від вірусів харчового походження, які можуть викликати захворювання людей через заражену їжу.

"Слід враховувати, що кількість вірусних частинок, які теоретично можуть бути охоплені при дотику до поверхні, буде дуже невеликим, а кількість, необхідна для зараження при пероральному вдиханні, буде дуже високою. Тому ймовірність зараження при дотику до поверхні упаковки харчових продуктів або вживанні їжі вважається вкрай низькою", — йдеться в повідомленні.

Було проаналізовано понад 100 мільйонів випадків COVID-19, і там не побачили епідеміологічних доказів того, що їжа або упаковка є джерелом передачі SARS-CoV-2 людини.

Нагадаємо, хід пандемії COVID-19 може змінитися: вчені назвали причину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини