Головна Новини Суспільство медицина До 50 тисяч нових випадків на день: у НАН озвучили невтішний прогноз СOVID-19 для України
commentss НОВИНИ Всі новини

До 50 тисяч нових випадків на день: у НАН озвучили невтішний прогноз СOVID-19 для України

Немає жодних підстав вважати, що країна на плато і надалі буде зменшення захворюваності

4 листопада 2021, 12:42
Поділіться публікацією:

Поширення коронавірусного захворювання в Україні може прискорити свої темпи та досягти до 40-50 тисяч нових випадків за добу. Таку думку висловив доктор медичних наук, завідувач відділу загальної та молекулярної патофізіології Інституту фізіології імені О. Богомольця НАНУ Віктор Досенко в ефірі телеканалу OBOZREVATEL.

До 50 тисяч нових випадків на день: у НАН озвучили невтішний прогноз СOVID-19 для України

У НАН озвучили невтішний прогноз СOVID-19 для України - фото з відкритих джерел

На думку фахівця, такий невтішний прогноз може бути пов'язаний із рухом антивакцинаторів, які заявляють у ЗМІ про те, що щепитися проти коронавірусу необов'язково, а також проваленою кампанією з вакцинації в країні. За таких умов приріст хворих може зрости до півсотні тисяч.

"Може бути 40, 50 тисяч нових хворих на добу, можуть бути відсутні місця в реанімаціях, дефіцит кисню. Система перевантажена, вона не має можливостей для збільшення потужності", — сказав Досенко.

При цьому медик додав, що підстав вважати, що Україна зараз на піку захворюваності на коронавірус (станом на 4 листопада в країні зафіксували 27 377 коронавірусних кейсів — ред.) і що за ним піде зниження захворюваності, немає.

"Можливо, на якийсь час зменшення, а потім буде підвищення. Нічого приємного сучасна наукова медицина, епідеміологія не може нам сказати", — зазначив Досенко.

Раніше у матеріалі інтернет-видання "Коментарі" повідомлялося, що в Україні зафіксовано станом на 4 листопада так званий антирекорд захворюваності на COVID-19. За статистичними даними, це найбільша кількість випадків на добу. Тестування показало 27 377 нових хворих, серед яких інфікувалося 1787 дітей і 426 працівників із галузі медицини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини