Головна Новини Суспільство медицина "Дельта"-штам COVID-19: які області України під загрозою спалаху хвороби
commentss НОВИНИ Всі новини

"Дельта"-штам COVID-19: які області України під загрозою спалаху хвороби

Близько десяти українських регіонів ризикують стати епіцентром чергової хвилі коронавірусу

7 липня 2021, 16:27
Поділіться публікацією:

Вчені уважно досліджують "Дельта"-штам коронавірусу, що є більш заразним і небезпечним в плані поширення. І хоча серед українців поки зареєстровано лише два випадки такого захворювання, фахівці вже прораховують, звідки може початися нова хвиля, повідомляє "Сегодня".

"Дельта"-штам COVID-19: які області України під загрозою спалаху хвороби

Захворюваність на "Дельта"-штам може початися з Луганщини та Донеччини. Фото з відкритих джерел

Згідно з підрахунками аналітиків, на місце нового "епіцентру" спалаху захворювання на ковід в Україні може претендувати близько десятка регіонів.

Луганську та Донецьку області ставлять на чолі цього списку. Фахівці пояснюють, що ці регіони зараз найбільш "контактують" з Росією (через тимчасово окупованих територій), а, як відомо, саме в РФ зараз постійно фіксуються випадки інфікування саме "Дельта"-штамом коронавірусу. Додаткового ризику додає той факт, що в Донецькій і Луганській областях дуже погана ситуація з вакцинацією проти "корони".

Не оминають увагою аналітики й Харківську та Сумську області. Фахівці підкреслюють, що ці області ризикують через сезонної міграції місцевого населення. До того ж картина по заповненості ліжок в реанімаціях у цих областях куди гірше, ніж в інших. Зараз інтенсивну терапію проходить чимало жителів: на Сумщині "зайнято" 37% ліжок, у Харківській області — 31%.

Також фахівці уважно стежать за ситуацією на заході країни, адже друга коронавірусна хвиля почалася саме з цих регіонів. Ймовірними "претендентами" на черговий спалах все ще є Чернівецька, Івано-Франківська та Закарпатська області через туристів, а також сезонних робітників.

Не виключається і можливість того, що сплеск захворюваності "Дельта"-штамом почнеться зі столиці або Львова. Саме ці два міста, згідно зі статистикою, збирають найбільшу кількість відпочивальників — як з України, так і інших країн. Є ймовірність і того, що епіцентром коронавірусної хвороби стане Одеса, однак її фахівці оцінюють на порядок нижче, ніж у вже згаданих регіонах.

За словами представника Київської школи економіки Юрія Ганіченка, який очолює Центр економіки охорони здоров'я, початок будь-якої хвилі коронавірусу є досить випадковим процесом. Попри всі підрахунки, спалах можна очікувати в якому завгодно населеному пункті країни, зазначає експерт, тому потрібно бути дуже обережними.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, де в Україні найчастіше хворіють і помирають через коронавірус, а також якими вакцинами роблять щеплення нашим громадянам. Подробиці — в нашій інфографіці.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, які протиковідні препарати в Україні дозволили "поєднувати".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини