Головна Новини Суспільство медицина Данілов розказав, кого щеплюватимуть у першу чергу і хто відповідатиме за зрив вакцинації
commentss НОВИНИ Всі новини

Данілов розказав, кого щеплюватимуть у першу чергу і хто відповідатиме за зрив вакцинації

Як повинні діяти центральна влада і територіальні громади в умовах пандемії? Новий план обговорили у РНБО

7 жовтня 2021, 10:58
Поділіться публікацією:

О. Данілов акцентував, що для боротьби з COVID-19 потрібні ефективні і оперативні рішення, інформує прес-центр Ради нацбезпеки та оборони.

Данілов розказав, кого щеплюватимуть у першу чергу і хто відповідатиме за зрив вакцинації

Нарада в апараті РНБО - фото прес-служби

В апараті РНБО провели нараду, на якій обговорили, як організувати медичну допомогу хворим на COVID-19 українцям. Крім О. Данілова, у нараді взяли участь посадовці, які безпосередньо долучені до боротьби з пандемією: О. Соловйов, заступник Секретаря РНБО, О. Комаріда, в.о. міністра охорони здоров'я, І. Кузін, головний державний санітарний лікар, Д. Самофалов з Національної служби здоров'я, та інші працівники міністерств та управлінь. 

Секретар РНБО акцентував, що до кінця 2021 року насамперед необхідно щепити літніх людей віком за 60 та тих, хто має хронічні захворювання. Захищеним від коронавірусної хвороби має бути більшість дорослого населення країни. 

Персональна відповідальність за протидію епідемії покладатиметься на керівників територіальних громад, оскільки це входить до їхніх посадових обов'язків, нагадав Данілов.

Для боротьби з пандемією держвлада буде працювати у таких напрямах:

- приймати своєчасні рішення на усіх рівнях: державному, обласному, територіальних громад — аж до рівня окремих закладів охорони здоров'я;

- моніторити підготовку лікарень до осінньо-зимового періоду: чи достатньо персоналу та ліжок для хворих, чи підведено кисень, чи достатньо ліків;

- збільшити кількість тестування на COVID-19.

Прийнято рішення про те, що штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації знов працюватиме цілодобово. Це дасть можливість приймати рішення ефективно і швидко, у режимі реального часу. Данілов зазначив, що система охорони здоров'я України готова до нових викликів, пов'язаних з пандемією та іншими хворобами, тому що українські медики мають для цього достатньо високу кваліфікацію.

Видання "Коментарі" вже повідомляло своїм читачам, коли РНБО очікує пік захворюваності на коронавірус



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини