Головна Новини Суспільство медицина COVID-сертифікати для українців зі старими паспортами – що кажуть у Мінцифри
commentss НОВИНИ Всі новини

COVID-сертифікати для українців зі старими паспортами – що кажуть у Мінцифри

Громадяни з документами старого зразка - паспортами та посвідками на проживання - не мають можливості скористати функціоналом "Дії"

3 листопада 2021, 10:04
Поділіться публікацією:

Паспорти старого зразка та паперові посвідки для проживання роблять проблематичним отримання сертифікатів через додаток "Дія". Мінцифри на брифінгу 2 жовтня прояснило ситуацію, повідомляє портал "Еспресо".

COVID-сертифікати для українців зі старими паспортами – що кажуть у Мінцифри

Паспорт старого зразка 1994 року - фото з мережі

Олексій Вискуб, перший заступник Михайла Федорова, міністра цифрової трансформації, пояснив, що робити громадянам – власникам паспорту зразка 1994 року – які хочуть працювати з "Дією". Оформити COVID-сертифікати вони зможуть вже через кілька днів. Ковідні сертифікати також зможуть отримати громадяни з посвідками на проживання.

Над відповідним оновленням вже працюють фахівці Мінцифри. Зміни у застосунку "Дія" з'являться вже через один-два дні.

Власники біометричної посвідки на проживання отримують сертифікати за тією ж процедурою, що і власники біометричних паспортів, зауважив заступник міністра. Небіометричні посвідки, які українці отримували до 2018 року, з'являться у застосунку вже до кінця поточного тижня.

Під час брифінгу представник Мінцифри розповів про те, що робить міністерство для полегшення користування "Дією". Якщо виникли проблеми із застосунком – наприклад, складно розібратись у інтерфейсі, не спрацьовують сервіси – то потрібно звернутись на пункти допомоги. Тут фахівці проконсультують, як правильно згенерувати потрібний документ.

Спростилась одна з процедур ідентифікації – для неї вже не потрібно крутити головою. Віднедавна доступне генерування дитячих ковідних сертифікатів. Для цього хтось з батьків встановлює на смартфон останню версію застосунку, додає свідоцтво про народження дитини і отримує сертифікат. Якщо ж дитині вже є 14 років, вона самостійно може це зробити, отримавши біометричний паспорт. Триває бета-тестування сертифікатів на основі ПЛР-тестів.

Видання "Коментарі" раніше повідомляло, коли у "Дії" з'явиться можливість отримати довідку про одужання від COVID-19. Про це можна прочитати за посиланням.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини