Головна Новини Суспільство медицина COVID-19 здатний впливати на пам'ять навіть через місяці після одужання, - вчені
commentss НОВИНИ Всі новини

COVID-19 здатний впливати на пам'ять навіть через місяці після одужання, - вчені

В рамках дослідження дослідники проаналізували дані по 740 осіб

24 жовтня 2021, 19:38
Поділіться публікацією:

У багатьох людей після перенесення COVID-19 залишаються когнітивні проблеми. Вони можуть тривати більше півроку. Про це йдеться в новому дослідженні Медичної школи Ікан в Нью-Йорку, яке оприлюднив науковий журнал JAMA Network.

COVID-19 здатний впливати на пам'ять навіть через місяці після одужання, - вчені

COVID-19 - фото з відкритих джерел


В рамках дослідження дослідники проаналізували дані по 740 осіб, які хворіли COVID-19 з квітня 2020 по травень 2021 і не мали в анамнезі деменції. Як наголошується, середній час з моменту отримання позитивного COVID-тесту в учасників дослідження становив 7,6 місяця, а середній вік — 49 років.


Метою дослідження була перевірка учасників на можливі когнітивні порушення. Для цього вчені використовували ряд психологічних тестів. У 18% учасників виявили проблеми зі швидкістю обробки інформації, у 15% — з промовою, а в 24% — з пам'яттю. Такі проблеми можуть виникати не тільки у літніх, а й молодих людей. Навіть у пацієнтів з легкою формою вірусу були зафіксовані проблеми з пам'яттю і обробкою інформації. Дослідниця Жаклін Беккер розповіла, що вдалося виявити високу частоту когнітивних порушень через кілька місяців після зараження коронавірусу.


За її словами, серед госпіталізованих пацієнтів переважали порушення виконання запланованих завдань, швидкості обробки інформації, мови і пам'яті.

Дослідниця рекомендує людям, які перехворіли на коронавірус, зробити скринінг на психічні порушення після зараження, незалежно від віку пацієнта.


Нагадаємо, коронавірус в Україні продовжує набирати обертів, за минулу добу в країні зареєстрували 20 791 новий випадок захворювання, тисяча п'ятсот тридцять три серед них — діти. Як повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я, найвища смертність від коронавірусної інфекції зафіксована в Дніпропетровській (померло 56 осіб за добу) і в Запорізькій (50 осіб) областях. Згідно з оновленою статистикою, найактивніше COVID-19 "б'є" по Дніпропетровській (2211 нових випадків), Львівській (1509), Харківській (1508), Одеській (1403), Херсонській (1085) областях. А найменше випадків захворювання зафіксовано в Кіровоградській (163) та Закарпатській (211) областях.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини