Головна Новини Суспільство медицина COVID-19 впливає на мозок немовлят і спричиняє утворення рубців на нирках - останні дослідження щодо вірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

COVID-19 впливає на мозок немовлят і спричиняє утворення рубців на нирках - останні дослідження щодо вірусу

Нижче наведено короткий виклад деяких останніх досліджень щодо COVID-19

6 січня 2022, 11:14
Поділіться публікацією:

Опубліковані результати вимагають подальшого дослідження і ще не підтверджені експертною оцінкою. Про це повідомляє Reuters.

COVID-19 впливає на мозок немовлят і спричиняє утворення рубців на нирках - останні дослідження щодо вірусу

Медичні працівники в засобах індивідуального захисту (ЗІЗ) перевіряють температуру немовляти, мати якої хворіє на коронавірус (COVID-19) - Reuters

Пандемія може вплинути на мозок немовлят

Коронавірусна інфекція під час вагітності, схоже, не впливає на функцію мозку немовлят, але сама пандемія може мати вплив, свідчить дослідження, опубліковане у вівторок в JAMA Pediatrics.

Дослідники в Нью-Йорку спостерігали за 255 дітьми, народженими під час пандемії, у тому числі за 114 немовлятами, чиї матері хворіли на COVID-19 під час вагітності. Коли немовлятам виповнилося шість місяців, дослідники не побачили "абсолютно ніякого впливу материнської інфекції SARS-CoV-2" на розвиток нервової системи, сказав доктор Дані Думітріу з Колумбійського університету та Нью-Йоркського державного психіатричного інституту. Але загалом, порівняно з 62 немовлятами, народженими до пандемії, діти, народжені під час коронавірусної кризи, мали дещо нижчі бали за завдання, які вимагали невеликих рухів м’язами та особистої взаємодії. Висновки не обов’язково означають, що ці немовлята будуть страждати від довгострокових наслідків, сказав Думітріу. 

Лікар сказала, "що в будь-якому разі є багато можливостей втрутитися і спрямувати цих дітей на правильну траєкторію розвитку".

Коронавірус може спровокувати утворення рубців на нирках

Нове лабораторне дослідження виявило, що коронавірус може безпосередньо пошкодити нирки, що призводить до утворення рубців. Відповідно до звіту, опублікованого в Cell Stem Cell, утворена рубцева тканина може мати довгостроковий вплив на функцію нирок.

Дослідники піддали впливу вірусу SARS-CoV-2 крихітні копії нирок у пробірках. Вони виявили, що вірус може вражати кілька типів клітин нирок і запускати "молекулярний перемикач", який спричиняє процес утворення рубців. Результати свідчать про те, що високі показники зниження функції нирок, виявлені в окремому дослідженні у понад 90 000 людей, які пережили COVID-19, можуть бути пов’язані з утворенням рубців на нирках від вірусу, сказали дослідники.

Як повідомляли раніше "Коментарі", вчителька зробила учневі щеплення від коронавірусу без згоди батьків: її заарештували.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини